EVACUACIÓ D'EMERGÈNCIA

19 ferits al ser evacuat un avió a València per fum

Un dels motors s'ha cremat a l'aterrar

ebosol xoam9qkp

ebosol xoam9qkp

1
Es llegeix en minuts

Els passatgers d’un avió de la companyia britànica British Airways han hagut de ser evacuats d’emergència aquesta tarda a l’aeroport de València per la presència de fum a la cabina a causa de l’incendi d’un dels motors de l’aparell.

L’incident s’ha saldat amb 19 ferits lleus, tres d’ells, per intoxicació per fum i han sigut traslladats a un hospital. La resta han sigut atesos al mateix aeroport per causes com rascades o crisis d’ansietat, segons han informat EFE fonts de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Segons el Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana, aquesta tarda ha rebut una notificació que s’havia detectat foc en un dels motors d’un avió a l’aterrar, tot i que a l’arribada dels bombers no hi havia foc, només fum.

A continuació s’han obert les portes d’emergència de l’avió, que feia la ruta Londres-València, i el passatge ha sortit per les rampes que han disposat els bombers i el personal de l’aeroport.

Segons Emergències, l’aeroport no ha activat la fase d’emergència, però el trànsit aeri s’ha desviat uns 25 minuts i posteriorment s’ha restablert.

 

La tripulació va procedir a evacuar d’emergència el passatge a través de les rampes d’emergència, en una pista exterior de l’aeroport de Manises. El vol de British Airways 422 havia sortit de Londres Heathrow a les 15.25 h i ha aterrat a Manises a les 18.46 h.

Notícies relacionades

Nombrosos passatgers han criticat que hi hagués viatgers que gravessin l’escena i han demanat que la companyia intervingui i els sancioni. També que alguns perdessin temps agafant l’equipatge. 

Alguns testimonis expliquen que han estat fins a 10 minuts amb el fum i la pudor, fins que l’avió ha obert les portes, i que no han funcionat les màscares d’oxigen. I descriuen l’experiència com "de pel·lícula de terror".

Temes:

Aeroports