Campanya per localitzar-los

Aquests 11 fugitius britànics podrien amagar-se a Espanya

Entre ells hi ha sospitosos d'assassinat, agressors sexuals i narcotraficants

ea9njpvx4ayld t

ea9njpvx4ayld t

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Nacional contra el Crim britànica (NCA) i l’organització benèfica Crimestoppers han llançat una nova edició de la campanya ‘Captura’, que aquest any pretén localitzar per a la seva detenció11 fugitius de la Justícia britànica relacionats amb Espanya i en què col·laboren les forces de seguretat espanyoles.

Els fugitius, entre els quals hi ha sospitososd’assassinat, agressors sexuals i narcotraficants, són els 11 casos que falten per resoldre en una llista de 96, dels quals 84 ja han sigut detinguts en edicions anteriors de ‘Captura’.

Tots els buscats tenen alguna relació amb Espanya, tot i que les forces de seguretat sospiten que amb el pas del temps és possible que s’hagin desplaçat per altres països i que estiguin utilitzant identitats falses, segons ha advertit l’ambaixada britànica en una nota de premsa.

Diverses forces de seguretat

En Operació Captura col·laboren les forces i cossos de seguretat d’Espanya i el Regne Unit, Crimestoppers i l’ambaixada britànica a Espanya. Els ciutadans poden col·laborar trucant als números 900 555 111 des d’Espanya o 0800 555 111 des del Regne Unit o escrivint a www.crimestoppers-uk.org. Els perfils dels fugitius són a la secció dels més buscats de la pàgina web de Crimestoppers.

Les forces de seguretat recorden que si una persona creu veure algun dels fugitius no ha d’acostar-s’hi, sinó contactar directament amb la policia.

Cinc dels fugitius estan relacionats amb delictes de narcotràfic, dos amb assassinats, tres per agressions i una per delictes econòmics. Els organitzadors de ‘Captura’ pretenen recordar les seves dades ara que milions de britànics comencen les vacances d’estiu a l’estranger.

Un dels perfils més destacats és el de Sarah Panitzke (45 anys, Fulford), que està en recerca i captura per l’Administració d’Hisenda i Duanes del Regne Unit (HMRC) acusada de blanquejar uns 1.000 milions de lliures per a un grup criminal implicat en un frau de l’IVA.

Per cometre els presumptes fraus, Sarah va viatjar per Dubai, Espanya i Andorra, entre altres llocs. Es va escapar el maig del 2013, abans que finalitzés el seu judici. Panitzke té accent de Yorkshire i mesura al voltant de 1.65 m. Divuit membres de la seva banda han sigut condemnats.

En la llista també apareix el presumpte assassí Allan Foster, de 43 anys i fugit des del maig del 2006, quan van assassinar a trets David Rice mentre es trobava al seu cotxe a la localitat britànica de South Shields.

Kevin Parle, àlies ‘Hemp’ (39 anys, Liverpool) és buscat en relació amb dos assassinats que van tenir lloc a Liverpool, el 2004 i el 2005. Mesura al voltant d’1,98 metres i és pèl-roig.

Finalment, les autoritats britàniques busquenDerek McGraw Ferguson (56 anys, Glasgow) en relació amb l’assassinat de Thomas Cameron el juny del 2007 a la taverna The Auchinairn Tavern, a Bishopsbriggs, a prop de Glasgow. És calb, té ulls verds/blaus i mesura al voltant de 1.55m.

Jonathon Kelly (38 anys, Glasgow), és considerat extremadament violent. Se'l busca per incomplir la seva llibertat sota fiança. Ha comès diverses agressions, entre aquestes, paralitzar una víctima amb un matxet. Mesura al voltant de 1.78m, és de complexió corpulenta, amb ulls blaus/grisos i de vegades amb barba. Té accent escocès i cicatrius en els dos costats de la cara, braços i mà dreta.

A Fatah Benlaredj (42 anys, Manchester, àlies ‘Samir’) se'l busca per violar una nena de set anys el 2007.

Narcotràfic

Relacionats amb casos de narcotràfic, la Justícia britànica intenta detenir el britànic John Barton (63 anys, Nottingham). Barton va ser condemnat en absència a una pena de presó de 20 anys el 2003 per conspirar per importar heroïna per vendre-la. Mesura al voltant de 1.68m i té vincles amb Fuengirola

AShashi Dhar Sahnan (61 anys, Leicester) se l’acusa d’importar heroïna cap al Regne Unit el 2007. Va néixer a l’Índia, porta un audiòfon a l’oïda dreta i és un home corpulent que mesura al voltant d’1.70 m.

Daniel Dugic (38 anys, Sèrbia), se li suposa un paper “fonamental” en la importació de 255 quilos de cocaïna al Regne Unit amb un valor de mercat d’uns 53 milions de lliures.

Dominic McInally (28 anys, Liverpool) és el presumpte líder d’una banda de narcotraficants que pretenia ingressar uns 1,25 milions de lliures al mes. Està en recerca i captura per la policia de Merseyside com a sospitós de conspiració per a subministrament de cocaïna. Mesura al voltant d’1,78 metres i és ros.

Notícies relacionades

Per últim, Mark Quinn (55 anys, Liverpool), està en recerca i captura per la policia d’Escòcia per la seva suposada implicació en la distribució d’amfetamines per valor d’11 milions de lliures. És un home corpulent i mesura al voltant d’1.75 m.

Daniel Bowes, que buscava la Policia Metropolitana de Londres, ja no està en la llista de fugitius per petició de la Fiscalia i la seva euroordre es retirarà. L’últim arrestat i extradit al Regne Unit com a part de l’‘Operació Captura’ ha sigut Christopher Guest More Jr, de 41 anys, que al juny va ser detingut després de 16 anys escapat.