Operació policial

Detingut un sicari a Màlaga fugit de la justícia

L'arrestat pertanyia a una organització de Ceuta desarticulada el 2015, dedicada al narcotràfic i l'extorsió

detenido-malaga / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de Policia Nacional han detingut a Casares (Màlaga) un sicari de Ceuta fugit de la justícia. L’arrestat pertanyia a una organització criminal desarticulada el 2015, dedicada al narcotràfic i l’extorsió, els membres de la qual havien protagonitzat nombrosos episodis violents.

En el marc d’aquesta operació, els agents també han detingut unes altres dues persones relacionades amb el crim organitzat a Ceuta. El motiu pel qual es buscava l’ara detingut es remunta a una investigació que es va dur a terme durant la denominada ‘Operació Hacha’, iniciada el 2014 per identificar les organitzacions criminals de caràcter violent assentades a Ceuta.

A més, en aquesta ciutat s’havia generat una activitat afegida al trànsit d’haixix, l’extorsió, que es materialitzava en exigències de grans quantitats d’efectiu als que es dedicaven –o pretenien fer-ho– al tràfic d’haixix, i feien perillar el monopoli exercit per alguna organització.

Va ser condemnat

Els agents de seguida van identificar la presència de dues organitzacions criminals enfrontades. La primera controlava el narcotràfic a la ciutat des de fa molt de temps; la segona, amb l’objectiu d’arrabassar-li aquest control així com el monopoli de l’extorsió, va iniciar nombroses accions contra la primera, que es van materialitzar en tirotejos i van culminar amb la mort del seu líder.

Notícies relacionades

Entre 2013 i 2014 es van produir diversos episodis violents, entre els que destaquen el tiroteig a un vehicle i la realització de trets intimidatoris a l’aire molt a prop d’un establiment que l’organització rival utilitzava com a punt de distribució. A més, un altre fet rellevant va ser la troballa d’un cotxe incendiat a l’interior del qual es trobava el cadàver d’un membre de la banda contrària que, tal com va revelar la investigació, hauria mort assassinat per un tret al cap. Una vegada desarticulades les bandes, després de la celebració del judici, l’arrestat va ser condemnat a presó per homicidi dolós i associació il·lícita, si bé es trobava fugit.

Finalment, els agents l’han detingut a Casares (Màlaga), juntament amb dos individus més relacionats amb el crim organitzat a Ceuta.