Insults a la xarxa

Multa de 700 euros per amenaçar a Twitter Lorena Roldán

El condemnat va anomenar "mala puta" i "truja" a la líder de Ciutadans a Catalunya, a la qual va dir que ruixaria amb orina

zentauroepp49278225 graf920 madrid  31 07 2019   la portavoz nacional de cs  lor190802173008

zentauroepp49278225 graf920 madrid 31 07 2019 la portavoz nacional de cs lor190802173008 / Paco Campos

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Secció Segona de l’Audiència de Tarragona ha condemnat un tuitaire a un mes de multa a raó de 15 euros diaris per amenaces lleus a l’actual portaveu de l’executiva nacional de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, i a indemnitzar-la amb 250 euros per danys morals.

Segons la sentència, que revoca l’absolució del tuitaire dictada en primera instància, les paraules d’aquest "sónprou clares, taxatives i autoevidents" per "anunciar un dany", i tenen prou entitat per produir sotsobre i malestar en la víctima com per a almenys representar-se la necessitat d’extremar la seva protecció personal".

Atacs a representants públics

La jutge argumenta que els representants polítics tenen menor protecció davant el dret de llibertat d’expressió, però "com a revers, precisament el sentiment de seguretat no únicament com a persona sinó per la seva pròpia condició de representant polític, mereix un plus de protecció".

Així, les amenaces jutjades "generen un efecte de desassossec, intranquil·litat" i com a "representant públic, es produeix un efecte clar de descoratjament en qui decideix proposar-se com a representant d’una llegítima opció política".

Sense discriminació però amb costes

La jutge no aprecia l’agreujant de discriminació com demanava la denunciant, però a més de la multa i la indemnització, li imposa les costes del judici.

Notícies relacionades

El 3 d’agost de l’any passat, Roldán va publicar a Twitter una entrevista que li havien fet i l’ara condemnat va reaccionar amb insults com "mala puta" o "truja, alhora que l’amenaçava de ruixar-la amb orina.

La jutge també aprecia per fixar la quantia de la multa que el tuitaire va demanar disculpes, va atribuir el tuit al "nerviosisme" i "indignació", i va tancar el compte.