A les balears

El Suprem sanciona tres agents de la Guàrdia Civil per posar el 'Cara al sol' a tot volum en una caserna

En una gravació s'observa a dos d'ells a través d'una finestra "en actitud jocosa", vestits de paisà i fent la salutació falangista amb el braç estès

zentauroepp45689773 barcelona  barcelon s  30 10 2018   deportes    la guardia c190314155742

zentauroepp45689773 barcelona barcelon s 30 10 2018 deportes la guardia c190314155742 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

El Tribunal Suprem ha ratificat la sanció de set dies de suspensió de funcions a un sergent de la Guàrdia Civil que, juntament amb dos subordinats, van posar el 'Cara al sol’ a tot volum per la megafonia d’una caserna de les Balears, mentre la gent els gravava veient com feien la salutació falangista.

La Sala Militar desestima el recurs de cassació del sergent Alfredo C.V. contra la sentència del Tribunal Militar Central, que va ratificar una sanció disciplinària del Cos de "pèrdua de set dies amb suspensió de funcions" per una falta greu en l’"observança de conductes greument contràries a la dignitat de la Guàrdia Civil".

Va passar el 10 d’octubre de 2016. El sergent realitzava la instal·lació de la megafonia i les últimes proves de so amb els dos agents al seu despatx com a comandant de la caserna balear de Vilafranca de Bonany. La intenció era tenir-ho tot a punt per a la celebració de la festa de la Verge del Pilar, patrona del la Guàrdia Civil i així ho va deixar clar el sergent: "Bé, perquè vegeu com provem el so per al Dia del Pilar...".

Va ser llavors quan van reproduir en l’àudio l’himne falangista 'Cara al sol’ en un volum tant alt que va poder ser escoltat des de l’exterior de la caserna, de manera que la "sorprenent notícia" va ser recollida pels mitjans de comunicació locals. Va durar 52 segons.

De fet en una gravació s’observen dos dels agents a través d’una finestra "en actitud jocosa", vestits de paisà i fent la salutació falangista amb el braç estès, per a la qual cosa un d’ells es va haver de canviar de braç un nadó que sostenia.

Notícies relacionades

Els dos subordinats van reconèixer els fets i van ser sancionats, però el sergent va entrar a qüestionar que la veu que se sent a la gravació fos seva. No obstant, tant els alts caps com l’informe pericial de la Policia Judicial no tenen dubtes sobre qui va ser la persona que va pronunciar aquestes paraules.

El Suprem es remet al règim disciplinari de la Guàrdia Civil per recordar que hi ha una sèrie d’accions de les quals els agents s’han d’"abstenir".