Aquest dimarts

Onada de calor: avís groc a Barcelona i Tarragona i alerta taronja a Girona i Lleida

A Catalunya, de cara al cap de setmana, les temperatures baixaran i arribaran de nou les pluges.

zentauroepp38901696 calor cambio climatico180424182419

zentauroepp38901696 calor cambio climatico180424182419 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les altes temperatures posaran aquest dimarts en risc 38 províncies i amb avís groc per calor hi haurà Almeria, Còrdova, Granada, Jaén, Sevilla, Cantàbria, Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Toledo, Àvila, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid, Barcelona, Tarragona, Madrid, Badajoz, Càceres, Eivissa i Formentera, Mallorca i Menorca. I en alerta taronja (risc important) hi haurà Osca, Terol, Saragossa, Burgos, Girona, Lleida, Navarra, la Rioja, Àlaba i Guipúscoa, mentre que s’elevarà a alerta roja (risc extrem) a Biscaia.

A Catalunya, de cara al cap de setmana, les temperatures baixaran i arribaran de nou les pluges.

Seguint amb aquest dimarts, en risc per tempestes hi ha Cantàbria, Toledo, Ciudad Real, Guadalajara, Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Valladolid, Zamora, Madrid, Lugo, Ourense i Astúries.

Segons Aemet, predominarà el cel poc ennuvolat tret de l’interior peninsular, on la nuvolositat d’evolució diürna podrà ocasionar xàfecs i tempestes a les zones del Pirineu, a la serralada Cantàbrica, al Sistema Central i a les serres del sud-est.

A més, s’esperen abundants núvols baixos a l’entorn del litoral Cantàbric, a l’àrea de l’Estret i a Melilla, amb alguna precipitació ocasional. Mentrestant, a les Canàries hi haurà intervals de cel ennuvolat al nord de les illes, a més de possibilitat de pluja feble i local a les illes amb més relleu, i al sud predominarà el cel poc ennuvolat.

Notícies relacionades

Quant a les temperatures, les diürnes experimentaran pocs canvis al sud-est peninsular i a la resta del país, sobretot al terç nord, ascendiran. Les temperatures estaran per sobre dels valors normals, especialment a l’interior nord i una mica per sota a les Canàries.

Finalment, a l’Estret i al litoral d’Almeria bufaran intervals de vent fort. A més, apareixeran vents de component nord a Galícia, de component est a l’àrea mediterrània i vents alisis a les Canàries. Quant a la resta del país, bufaran vents fluixos, tot i que és probable que a l’altiplà i a l’est d’Andalusia es donin ratxes molt fortes associades a tempestes.

Temes:

Calor Catalunya