26 MM EN 30 MINUTS

Barcelona, Lleida i Girona, en alerta per pluges i tempestes aquest dimecres

En algunes poblacions del Vallès han arribat a caure 26 mm en 30 minuts

lluvia barcelona / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona, Lleida i Girona tenen aquest dimecres 17 de juliol avisos de nivell groc per pluges i tempestes que ja han començat a descarregar amb força, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Els xàfecs es van concentrant des de les set de la tarda a l'àrea del prelitoral central i durant les pròximes hores podran afectar també zones del litoral central. En molts casos, les pluges aniran localment acompanyades de calamarsa i forts vents. 

 

Intensitat forta

Dijous a la tarda només s’esperen algunes pluges al Pirineu i l’interior del nord-est. A la resta del territori, el cel es presentarà serè i amb temperatures sense grans canvis. 

Segons AEMET, aquest dimecres s’esperen xàfecs i tempestes al quadrant nord-est, amb més probabilitat de precipitacions al Sistema Ibèric, al Pirineu i en àrees pròximes, on podran ser localment forts. No obstant, és possible que es produeixin pluges febles en altres zones de l’est de l’Altiplà i a les serres del sud-est peninsular.

Cap a les vuit de la tarda d’aquest dimecres, les tempestes ja havien descarregat amb intensitat forta en períodes curts de mitja hora fins a 29,8 mm a Sant Llorenç Savall, 25,6 mm a Terrassa, 26,4 a Castellnou o 27,7 a Montserrat.

Tall de Renfe

Una falta de tensió a la catenària causada per la caiguda d’un llamp ha obligat a interrompre la línia R-1 de Rodalies entre Mataró i Calella a partir de les 20.30 hores, han informat fonts de RENFE.

Notícies relacionades

Tècnics d’Adif s’estan desplaçant a la zona per avaluar aquesta incidència generada per la tempesta que ha afectat la comarca del Maresme a última hora de la tarda d’aquest dimecres.

Renfe està gestionant en l’actualitat un sistema alternatiu per carretera entre les localitats afectades per l’avaria.

Temes:

Pluges Catalunya