INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Presó per als quatre detinguts per la violació múltiple a Manresa

La interlocutòria detalla que la víctima va expressar la seva negativa a mantenir relacions sexuals amb ells

Els sospitosos van anar entrant un a un en una habitació i van agredir la menor

manresa / periodico

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge de Manresa Silvia Mañas Vidal ha acordat aquest dimarts presó provisional per alsquatre detinguts en relació amb la violació múltiple d’una menor de 17 anys a Manresa  violació múltiple d’una menor de 17 anys a Manresa(Bages) ocorreguda el 13 de juliol passat en un edifici ocupat. La togada justifica la seva decisió en el risc de fuga dels detinguts i la reiteració delictiva, alhora que qualifica de "coherent a tota hora" la declaració de la víctima, que va ser agredida sexualment pels implicats un a un. La seva resolució recull la valoració d’intimidació de la fiscalia en el sentit que els sospitosos van col·locar a sobre d’ella "tot el pes del seu cos", de més complexió i majors d’edat, sense que la noia pogués apartar-los i fent cas omís a la seva negativa a mantenir relacions sexuals amb ells.

La resolució judicial afirma que en la nit del 13 de juliol la menor va acompanyar a una vivenda de forma voluntària un grup de "nois d’origen magribí" (dos són extutelados de la Generalitat) que havia conegut al carrer. Una vegada allà, la noia va consumir tres cubalibres i va fer un parell de pipades a un porro, que es va sumar a les cerveses que havia consumit durant el dia. Per tant, estava èbria.

Després de ballar amb algun dels imputats "una música àrab", un li va dir que la veia malament i havia d’anar a dormir, i la va portar a una habitació, on la va fer estirar a terra. Aquest jove li va treure gairebé tota la roba i la va violar, malgrat que la víctima des del primer moment "verbalment i amb gestos" li va manifestar que no volia mantenir relacions íntimes amb ell. A l’acabar, l’ara empresonat va sortir de l’habitació i va entrar-hi un altre acusat, que també la va violar. I així fins a quatre.

Va intentar apartar-los

Notícies relacionades

Segons la víctima, a l’habitació no hi havia llum i els agressors feien servir els mòbils com a llanterna. "En totes les quatre ocasions, la menor va manifestar verbalment i de forma clara que no volia mantenir relacions sexuals amb ells i que paressin, intentant apartar-los sense aconseguir-ho", apunta la jutge. Després d’això, la jove va intentar anar-se’n, però un dels implicats li va dir que es quedés i li va oferir més alcohol. Al final, es va vestir ràpid, tot i que es va deixar les calces i un cosmètic. Els Mossos van trobar a la vivenda ocupada aquests estris. La jutge considera que "es tracta d’una agressió sexual en grup".

La magistrada remarca en l’ordre de presó que la víctima "ha persistit en la incriminació" en la seva declaració davant d’ella i ha ratificat els fets relatats abans a la policia. Així va explicar que van ser els sospitosos els que li van dir que se n’anés a dormir a l’habitació i que, tot i que estava "aixafada" per l’alcohol, era "conscient de tot el que passava i va poder observar els trets físics de cada agressor perquè hi havia la il·luminació dels mòbils al coixí i entrava una mica de llum". La víctima, fins i tot, va reconèixer "espontàniament" tres dels quatre arrestat pel carrer davant de la policia al capp de poc d’haver sigut atacada sexualment. El quart detingut va ser identificat com el propietari d’un mòbil des del qual la menor hauria trucat a la policia per demanar ajuda.