A Alacant

Mitjans aeris s'incorporen a l'incendi de Beneixama, amb evolució favorable

Fins al moment ha afectat 830 hectàrees

beneixama / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els mitjans aeris ja s’han incorporat a les tasques d’extinció de l’incendi de Beneixama (Alacant), que ha obligat al desallotjament d’unes 80 persones, ha afectat fins al moment 830 hectàrees i continua amb una evolució favorable, segons Emergències de la Generalitat. 

Fins a 26 mitjans aeris s’incorporaran al llarg del matí a les tasques d’extinció depenent de les necessitats i les condicions meteorològiques, entre els quals, 15 de la Generalitat Valenciana, nou del Govern central i dos del Govern de Castella-la Manxa.

Durant la nit els treballs d’extinció han evolucionat amb normalitat amb els mitjans terrestres: 11 unitats de bombers forestals de la Generalitat, 12 autobombes, 11 vehicles del Consorci de Bombers d’Alacant, 56 vehicles de la Unitat Militar d’Emergències (UME), set brigades de la Diputació de València i tres capatassos, així com voluntaris d’Alcoi i Salinas. 

Fonts d’Emergències de la Generalitat han informat que a les 10 hores està convocada una reunió de coordinació per tractar sobre l’evolució de l’incendi, que es va declarar per causes desconegudes i afectamassa forestal.

Notícies relacionades

Per a aquest dimarts està activat el risc extrem d’incendis forestals en part del litoral de la província d’Alacant i baix en la resta de la Comunitat Valenciana. 

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ahir va fer molta calor a la zona de l’incendi, amb màximes que van superar els 35 graus, però aquest dimarts s’espera un descens de les temperatures a l’interior d’Alacant i les temperatures s’acostaran als 30 graus.