Missió a Mart

El pal del 'rover' Curiosity, captat des de l'espai

La imatge mostra el robot al seu lloc actual d'exploració al pendent del Mont Sharp

marte

marte

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Una nova imatge presa des de l’espai per l’orbitador MRO de la NASA mostra el ‘rover’ Curiosity al seu lloc actual d’exploració en el pendent del Mont Sharp, a Mart.

La zona de Woodland Bay és només una de les moltes parades que el ‘rover’ ha realitzat en una àrea coneguda com la "unitat amb argila" al costat del Mont Sharp, una muntanya de cinc quilòmetres d’altura dins del cràter Gale.

La imatge va ser presa el 31 de maig del 2019 per la càmera HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) a bord de l’MRO (Mars Reconnaissance Orbiter). A la imatge, el Curiosity –de la mida d’un cotxe petit– apareix com una taca blavosa. La coneguda com a cresta Vera Rubin travessa l’escena al nord del ‘rover’, mentre que una zona fosca de sorra es troba al nord-est.

Notícies relacionades

A la imatge del requadre es pot distingir el que probablement sigui el cap del Curiosity, tècnicament conegut com el pal de detecció remota. Apareix un punt brillant a la cantonada superior esquerra del vehicle mòbil. En el moment en què es va adquirir aquesta imatge, el ‘rover’ estava orientat 65 graus en sentit contrari a les agulles del rellotge des del nord, la qual cosa col·locaria el pal en la ubicació correcta per produir aquest punt brillant.

Els reflexos en forma de mirall a les superfícies llises es mostren com a punts especialment brillants en les imatges de HiRISE. Perquè la càmera pugui veure aquestes reflexions al mòbil, el Sol i l’MRO han de ser als llocs correctes. Aquesta imatge de color millorat del Curiosity mostra tres o quatre punts brillants diferents que probablement són aquests reflexos.

Temes:

Astronomia