A Europa
L'OMS alerta de l'alt contingut en sucre dels aliments per a lactants
L'organisme adverteix que pot afectar el gust dels menors i augmentar les seves preferències en el futur pels aliments més dolços
zentauroepp2288988 un beb tomando el bibern190715110001 /
Dos estudis duts a terme per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) han alertat de l’alt contingut en sucre i la inadequada de comercialització de productes alimentaris dirigits a nadons menors de sis mesos a Europa.
El 2016 l’organització de les Nacions Unides va publicar una guia en què establia que no s’havien de publicitar l’aliments per a lactants menors de sis mesos, període en què aquests nens han de ser alimentats exclusivament amb llet materna.
"L’adequada nutrició en la primera infància és clau per garantir un creixement i desenvolupament òptim del nen, així com per prevenir algunes malalties al llarg de la seva vida com, per exemple, obesitat i patologies no transmissibles relacionades amb la dieta", ha recordat la directora regional per a Europa de l’OMS, Zsuzsanna Jakab.
De 6 a 36 mesos
L’OMS ha desenvolupat un esborrany de Model de Perfil de Nutrients (MNP, per les seves sigles en anglès) per a nens de 6 a 36 mesos a fi d’orientar les decisions sobre quins aliments són inadequats en aquest grup d’edat.
A més, ha creat una metodologia per identificar els aliments comercials per a nadons disponibles en establiments minoristes, i per recopilar dades de contingut nutricional a les etiquetes, així com també d’etiquetatge i promoció, incloent-hi les reclamacions.
Precisament, aquesta metodologia s’ha utilitzat per recopilar dades sobre 7.955 productes alimentaris o begudes comercialitzats per a nadons i nens petits a 516 botigues de Viena (Àustria), Sofia (Bulgària), Budapest (Hongria) i Haifa (Israel) entre el novembre del 2017 i gener del 2018.
Notícies relacionadesD’aquesta manera, l’OMS va comprovar que en aquestes quatre ciutats entre el 28% i el 60% dels productes que es comercialitzaven per a menors de 6 mesos eren adequats. No obstant, a tres regions, més de la meitat dels aliments tenien més del 30% de sucre recomanat, que, tal com ha advertit l’organisme, pot afectar el gust dels menors i augmenta les seves preferències en el futur pels aliments més dolços.
"Si bé els aliments com les fruites i verdures que contenen sucres de manera natural són apropiats per a nadons i nens petits, l’alt nivell de sucres lliures en els productes comercials de puré també és motiu de preocupació", han dit des de l’OMS.
- Procés a Tailàndia La pena de mort s’allunya del cas Daniel Sancho
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- Terratrèmol hores abans de l’inici de la campanya catalana Sánchez anul·la la seva agenda i es planteja renunciar després de la investigació a la seva dona
- BCN expandirà el bus a demanda durant els pròxims tres anys
- A tot Espanya Sanitat no pot cobrir 473 destinacions per a MIR
- Una urgència Habitatge, el vapor de l’olla de pressió
- Medi ambient Un estudi confirma que es pot restaurar la biodiversitat
- TRANSPORTS Creat el grup d’experts per al traspàs de Rodalies
- SALUT Mónica García critica ‘MasterChef’ per banalitzar la salut mental
- família Itàlia dona la raó a Juana Rivas després de separar els seus fills