Operació policial

Detinguts dos sicaris a Sabadell per un intent d'homicidi a França

L'atac es va produir al desembre, quan la víctima sortia d'un supermercat amb la seva família i li van disparar dos trets

sicarios-sabadel / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Guàrdia Civil ha detingut a Sabadell (Barcelona) dos suposats sicaris acusats d’intentar matar per encàrrec un membre d’una organització criminal el desembre passat a França, uns dels quals continuava conduint el mateix vehicle que van utilitzar per perpetrar la temptativa d’homicidi.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, en el registre de la vivenda dels investigats, que s’ocultaven en un barri de Sabadell, s’han localitzat 82 cartutxos del mateix calibre, marca i model que la munició utilitzada en l’intent d’homicidi que els va encarregar el líder d’una organització criminal rival a la de la víctima.

L’atac es va produir el desembre passat al sud de França, quan la víctima sortia d’un supermercat amb la seva família i, una vegada dins del vehicle familiar, se li va acostar un dels suposats sicaris per la finestra del conductor, li va disparar dos trets amb una arma de foc i va fugir amb un vehicle amb els vidres fumats, que conduïa el seu company.

Les càmeres de seguretat

Els testimonis de l’atac i les imatges de les càmeres de seguretat van ajudar la policia francesa a identificar el vehicle i alguns trets físics dels seus ocupants, la qual cosa va permetre descobrir que van abandonar França i es van allotjar a Catalunya.

Davant d’aquesta situació, les autoritats franceses van emetre una ordre europea de detenció i es van posar en contacte amb l’equip contra el crim organitzat de la Guàrdia Civil, que va iniciar una investigació per mirar de localitzar el vehicle i els dos sospitosos.

Al principi, la investigació es va centrar a la localitat de Figueres (Girona), davant de les sospites que un dels presumptes autors s’ocultava en aquesta localitat, on tenia un pis l’autor intel·lectual de l’intent d’homicidi per encàrrec.

No obstant, el febrer passat els agents de la Guàrdia Civil van aconseguir localitzar el vehicle sospitós en un barri de Sabadell, on el continuava utilitzant un dels suposats sicaris.

Una vegada identificat el sospitós i comprovada la seva participació en els fets, els agents el van sotmetre a una estreta vigilància perquè els portés al segon sicari, fins que van descobrir que vivia amb ell en un barri de Sabadell.

Després de comunicar les autoritats franceses que havien localitzat els dos sospitosos, es va procedir a la seva detenció i al registre de la seva vivenda.

Els dos detinguts, E.J.S.E. i J.L.V., van ser posats a disposició de l’Audiència Nacional, que va decretar el seu ingrés a la presó i el seu trasllat a França.

Una organització criminal

Paral·lelament, a França també s’han detingut tres persones, entre elles el presumpte autor intel·lectual de l’intent d’homicidi, que dirigia una organització criminal rival a la dela persona agredida.

Notícies relacionades

Després de la detenció del líder de la xarxa criminal es va registrar el seu pis de França i el de Figueres, on es va intervenir documentació d’interès per poder aclarir els fets.

Un altre dels detinguts a França és una persona que suposadament va facilitar la logística que va possibilitar l’intent d’homicidi, ja que va entregar als sicaris contractats per l’autor intel·lectual del crim el cotxe, la pistola, la munició i la ubicació de la víctima