Aquesta matinada

Quatre detinguts a Manresa per una violació a una menor de 17 anys

La víctima ha denunciat els presumptes responsables, que són investigats per agressió sexual

manresa / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut aquesta matinadaquatre joves d’uns 20 anys a Manresa (Bages, Barcelona) per la presumpta agressió sexual a una de menor d’edat, de 17 anys, segons fonts policials. De moment no han transcendit detalls sobre les circumstàncies de l’agressió o l’estat de la víctima.

La menor ha sigut traslladada a l’hospital després del succeït, on ha sigut examinada per un metge forense. Ha denunciat que l’atac s’ha comès en un edifici ocupat del centre històric de la ciutat.

Els quatre joves que haurien comès l’agressió sexual estan detinguts i està previst interrogar-los aquesta mateixa tarda, abans de passar a disposició judicial. 

Es dona la circumstància que aquesta setmanal’Audiència de Barcelona ha jutjat ‘La manada’ de Manresa, sis acusats de violar una de menor de 14 anys a l’octubre del 2016 durant una festa en una fàbrica abandonada.

L’Ajuntament de Manresa ha expressat la seva “consternació” per la violació múltiple d’una menor al municipi i ha convocat per demà una concentració de repulsa per aquesta nova agressió sexual.

“Absolutament execrable”

En una entrevista concedida a RAC-1, el primer tinent d’alcalde i portaveu del consistori, Marc Aloy, ha considerat “absolutament execrable” la violació ocorreguda aquesta matinada i ha lamentat que “en una ciutat com Manresa s’hagin produït dues agressions a dones menors en tan poc temps”. 

El portaveu ha afirmat que el consistori actuarà en relació amb la detenció, per part dels mossos, dels quatre joves que una menor de 17 anys ha denunciat després de patir una presumpta violació en grup aquesta matinada a l’interior d’un domicili situat en el centre històric de la ciutat. 

Notícies relacionades

Aloy ha assegurat que l’ajuntament es posarà “a disposició” de la menor denunciant “per al que faci falta” i ha anunciat que el consistori ha convocat per demà a la tarda una concentració de recolzament a la víctima.

“No podem permetre que en una ciutat com Manresa, tan tranquil·la i respectuosa amb les persones, passin coses com aquestes”, ha opinat el tinent d’alcalde, que ha recordat que l’agressió d’aquesta nit no s’ha produït “en el marc d’una festivitat” i ha cridat a “atacar de soca-rel” aquesta xacra.