Un avió d'Air Canada ha aterrat d'emergència a Hawaii després d'haver patit fortes turbulències

Unes 35 persones han patit ferides menors, segons ha anunciat la companyia aèria

2019-07-11t213738z 1 lov000l3x2cfj rtrmadv stream-8256-16x9-mp4 airlines-air-canada-turbulence-rough-cut / periodico

1
Es llegeix en minuts
AFP

El vol AC33d’Air Canada  que feia el trajecte de Vancouver a Sydney ha hagut de fer un aterratge d’emergència a Hawaii aquest dijous després d’haver patit "turbulències imprevistes i sobtades", segons la companyia aèria, que ha indicat que 35 persones han patit "ferides menors"

L’avió, en el qual anaven 269 passatgers i 15 membres de la tripulació, ha patit les turbulències aproximadament "dues hores després d’haver sobrevolat Hawaii" i després de les quals l’avió ha sigut desviat a Honolulu, la capital d’aquest arxipèlag del Pacífic, segons ha informat a AFP un portaveu de la companyia aèria.

L’aparell, un Boeing 777-200 ha "aterrat a l’illa amb normalitat" a les 6.45 del matí, hora local de Hawaii, on s’ha ofert atenció mèdica als passatgers. "Sembla que unes 35 persones han patit ferides menors", han informat des de la companyia.

Segons una passatgera, Jess Smith, entrevistada per la televisió local KHON, "des que van començar les turbulències la gent va començar a projectar-se cap al sostre, a caure a terra, la gent volava". "La gent que no portava el cinturó posat estava suspesa en l’aire, amb el cap colpejant el sostre, ha sigut molt intens", ha descrit Fais Asado, un altre passatger també entrevistat per KHON.

Notícies relacionades

Segons un portaveu de l’autoritat americana de l’aviació civil entrevistat per la televisió canadenca CBC, l’incident ha passat a 36.000 peus (10.973 metres), 966 quilòmetres al sud-oest de Honolulu.

La principal companyia canadenca està prenent mesures per als passatgers, "en particular respecte a l’allotjament i als àpats a la capital de l’arxipèlag" i està examinant "les opcions per reprendre el vol", va concloure el seu portaveu.