Festa a Pamplona

Uns veloços Jandilla protagonitzen un quart 'encierro' de Sant Fermí net

La badada d'un a la plaça de toros ha prolongat la durada fins als 2 minuts i 19 segons

encierro / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els toros de Jandilla (Mèrida, Badajoz) han sigut els protagonistes aquest dimecres del quart 'encierro’ dels Sanfermines, una carrera veloç i en la qual, segons el primer comunicat mèdic, no hi ha ferits de cornada.

La ramaderia de Badajoz, ja habitual a Pamplona, té fama de perillosa per mèrits propis, amb vuit ferits de banya el 12 de juliol del 2004 i amb l’últim mort en un ‘encierro’, el madrileny Daniel Jimeno el 10 de juliol del 2009.

Avui els toros, cinc de negres i un de castany, amb pesos entre els 515 i 590 quilos, han prescindit de la seva fama i, sense fer atenció en cap moment als mossos, han recorregut els 848 metres de l’‘encierro’ en 2 minuts i 10 segons, tot i que la badada d’un a la plaça de toros ha prolongat la durada fins als 2 minuts i 19 segons. 

Notícies relacionades

Si bé és cert que hi ha hagut anys en què han corregut ‘encierros’ nets, també és seu el rècord de ferits de banya en una mateixa carrera, amb vuit el 12 de juliol del 2004, entre ells, un experimentat corredor al qual un dels toros li va clavar les banyes en cinc ocasions.

Quatre vegades premiada a la Fira del Toro de Pamplona i amb tres premis Carriquiri més, per a aquest any el ramader ha enviat set toros negres i un de castany, dels quals finalment se n’elegeixen sis, d’entre 515 i 590 quilos de pes, que a la tarda seran torejats per Diego Urdiales, Sebastián Castella i Andrés Roca Rey. 

Temes:

Sant Fermí