JUDICI A BARCELONA

La fiscalia espera oir la víctima de Manresa per decidir si és violació

El ministeri públic acusa provisionalment els sis processats d'abús sexual, malgrat que hi va haver penetració

Un familiar de la noia intenta agredir els acusats quan sortien de la vista i és reduït pels Mossos

manada / periodico

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscalia està esperant la declaració de la víctima de La Manada de Manresa i de les seves amigues per valorar si eleva o no l’acusació a agressió sexual (violació) l’atac a una menor el 29 d’octubre del 2016, segons les fonts consultades per aquest diari. En el seu escrit d’acusació provisional, el ministeri públic considera que els implicats només van cometre un delicte d’abús sexual i no agressió sexual, malgrat que, segons la seva versió, van penetrar la noia  “per torns” en una caseta d’una fàbrica abandonada en la qual se celebrava una festa.

La segona sessió del judici que se celebra a l’Audiència de Barcelona en la qual havia de declarar la víctima i les amigues que la van acompanyar ha sigut suspesa aquest dimecres per la mort d’un familiar d’una advocada. La jornada, no obstant, s’ha vist entelada quan l’oncle de la menor afectada, que quan van passar els fets tenia 14 anys, ha intentat agredir a la porta del Palau de Justícia els sis processats.

A primera hora del matí d’aquest dimecres, s’han concentrat davant l’Audiència de Barcelona un grup de familiars i coneguts de la víctima per manifestar la seva repulsa. "Volem justícia", "no és abús, és violació", han cridat. Al sortir els acusats d’edifici judicial, l’oncle de la víctima es va adreçar disparat cap a ells. Els mossos van reaccionar ràpid i el van reduir. Passats uns minuts, va quedar en llibertat.

"Creuen que la mataran"

 “És violació, 15 minuts cada un i afanya’t que em toca a mi. No, si jo no em prendre la justícia, la justícia és allà (assenyalant l’Audiència de Barcelona)”, ha assegurat l’oncle de la noia. “Està malament, està malament, creu que la mataran”, ha explicat  respecte a la seva neboda. Està previst que la víctima, igual com les amigues que la van acompanyar a la festa, declarin dilluns. Aquest dijous testificaran els metges que la van atendre dies després del succés.

Notícies relacionades

La fiscalia afirma que els sis processats van abusar de la menor, que anava beguda i havia “consumit algun porro”. Bryan M. se la va emportat a una caseta annexa a la nau de la fàbrica on se celebrava la festa i allà “li va introduir el penis a la vagina”. Al cap d’una estona, aquest acusat es va dirigir a Walter, un altre dels implicats, dient-li: “va, et toca a tu, 15 minuts cada un i no tardis”.

En l’escrit de qualificació provisional, la fiscalia imputa un delicte d’abús sexual continuat contra menor als sis processats, per la qual cosa els demana entre deu i dotze anys de presó, les màximes d’aquest tipus penal previst per castigar els atacs en què no es presenta violència ni intimidació, sinó que la voluntat de la víctima està anul·lada pel consum d’alcohol o drogues.