AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Sis nois s'asseuen al banc dels acusats per haver abusat «per torns» d'una de menor a Manresa

"Ves, et toca a tu, 15 minuts cada un i no tardis", suposadament li va dir un dels acusats a un altre

Els processats només han reconegut que van anar a una festa en una fàbrica abandonada de Manresa

zentauroepp48895441 juicio violacin manresa190702105154

zentauroepp48895441 juicio violacin manresa190702105154 / ALBERT BERTRAN

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Lourdes Barragán

"Ves-hi, et toca a tu, 15 minuts cada un i no tardis". Aquestes paraules van sortir de la boca del Bryan i anaven dirigides al seu amic Walter, segons detalla la Fiscalia de Barcelona en el seu escrit d’acusació per un atac sexual grupal a una menor d’edat el 29 d’octubre del 2016 en una festa celebrada en una fàbrica abandonada de Manresa. El Bryan i el Walter són dos dels sis nois que aquest dimarts s’han assegut al banc dels acusats d’una sala de l’Audiència de Barcelona i als quals se’ls atribueix el delicte d’abús sexual sobre una menor, a la qual van arribar a penetrar. L’acusació particular, en nom la víctima, els imputa agressió sexual.

Els sis processats s’enfronten a una pena de 12 i 10 anys de presó per abús sexual, però a un d’ells se li reclamen set anys i sis mesos més per obstrucció a la justícia. A un sisè imputat se li sol·licita una multa perquè va observar el que feien els seus amics, però no va fer res per evitar-ho i va aprofitar l’escena per masturbar-se. Als pantalons de la menor s’hi van trobar restes de semen d’un dels encausats, el Daniel, que és el que va estar en presó preventiva dos anys. La resta porten en llibertat des que van passar els fets. En el judici serà clau la declaració de la menor atacada i dels amics que la van acompanyar a la festa i que testificaran aquest dimecres.  

Els processats han negat en la primera sessió del judici, que es prolongarà durant dos dies més, que mantinguessin relacions sexuals amb la víctima i, fins i tot, algun d’ells ha dit que ni la coneixia. Només han reconegut que van assistir a aquesta festa a la fàbrica de Manresa, a prop de la Fundació Universitària del Bages, i que allà van beure i van fumar marihuana. A la nau gairebé no hi havia llum ("vam utilitzar la llanterna del mòbil", ha dit un). Poca cosa més. Fins i tot han desmentit que tinguessin malnoms, tal com indica la fiscalia. Un d’aquests joves, el Daniel, ha rebutjat contestar la pregunta de si aquella nit havia mantingut relacions sexuals amb algú, però ha concretat que amb la víctima no.

Alcohol i drogues

La fiscalia afirma, no obstant, que aquell 29 d’octubre els processats no només van anar a la festa, sinó que van abusar sexualment de la menor, que estava borratxa i "va consumir algun porro". Un dels acusats, el Bryan se la va emportar a una caseta annexa a la nau principal de l’antiga fàbrica i en aquest lloc, detalla el ministeri públic, la va penetrar. Després va animar la resta dels acusats que fessin el mateix.  Van anar passant un a un per la caseta on hi havia la noia, a qui "van penetrar per via vaginal per torns".

Notícies relacionades

Segons l’acusació pública, després de l’agressió sexual, un dels processats va exhibir una pistola de fogueig davant dels presents a la festa i, fent el gest de carregar-la, i amb "ànim d’atemorir els testimonis presents", va cridar: "Si algú dels que esteu aquí dieu alguna cosa del que passa aquí, tindreu problemes amb la vostra família". En la vista, els imputats han negat que ningú digués aquesta frase. La fiscalia, a més, relata en el seu escrit d’acusació que al cap d’una estona, cap a les 3.30 de la matinada, el Bryan i un altre acusat van tornar a la caseta i van abusar una altra vegada de la menor, obligant-la a fer-los una fel·lació.  En dies posteriors, el mateix Bryan es va posar en contacte amb alguns testimonis per dir-los que no diguessin la veritat "si no volien tenir problemes".

El Bryan, el principal acusat, ha reconegut que coneixia la víctima perquè era nòvia d’un amic i que la nit de la festa "se li va insinuar" diverses vegades, però que la va rebutjar. Ha confessat, això sí, que "va mentir" al dir que una de les noies de la festa era la seva nòvia. Ho va fer quan es va assabentar que la víctima era a l’hospital amb la seva mare i "que hi havia la possibilitat que denunciés".