Si dificulten el pas de vianants

Lisboa multa amb fins a 300 euros aparcar malament el patinet

La mesura s'aplica des d'aquest dilluns als barris més turístics i cèntrics

lime

lime

1
Es llegeix en minuts

Aparcar malament patinets i bicicletes elèctriques, dificultant el pas dels vianants, estarà multat des d’aquest dilluns amb entre 60 i 300 euros als barris més turístics i cèntrics de Lisboa.

La iniciativa parteix de la junta del districte de Santa Maria Maior, un òrgan de Govern inferior a l’Ajuntament de Lisboa que gestiona els barris amb més solera de la capital lusitana, com Alfama, Castelo o Mouraria.

La junta de districte, presidida pel socialista Miguel Coelho, imposarà aquestes multes en cas que patinets i bicicletes suposin un "impediment o un perill obvi" per a la circulació dels vianants, fonamentalment quan es deixen al mig de les avingudes o en carrers estrets del centre, una estampa habitual.

La sanció anirà dirigida a les empreses responsables dels vehicles i, a més, la junta cobrarà 31,90 euros més per cada patinet o bicicleta en concepte de "taxa de retirada, transport i emmagatzematge" fins a 30 dies, segons va anunciar en un comunicat.

A partir d’aquest període, les companyies de mobilitat hauran de pagar una quantitat addicional de 67 cèntims per cada dia que estiguin a les dependències de la junta.

“És competència de la junta de districte de Santa Maria Maior, sense perjudici de les altres entitats, la vigilància de les regles establertes en el reglament", indicava el comunicat.

Regulació mal rebuda per l’ajuntament

Notícies relacionades

La regulació, que estarà en vigor fins al 2021, no ha sigut ben rebuda per l’Ajuntament de Lisboa, liderat pel també socialista Fernando Medina, que al·lega que només el consistori té competències en aquest sentit, informen diversos mitjans locals.

La retirada d’aquests vehicles elèctrics de mobilitat per part dels serveis de la junta es va començar a realitzar al juny, però encara sense aplicar multes, ja que el reglament no entrava en vigor fins avui.