La nova mobilitat

París prohibeix que els patinets elèctrics aparquin a les voreres

L'alcaldessa Anne Hidalgo demana als operadors que limitin la velocitat dels patinets elèctrics

abertran44831115 barcelona 30 08 2018 patinetes electricos y otros hibridos c180904174119

abertran44831115 barcelona 30 08 2018 patinetes electricos y otros hibridos c180904174119 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de París, la socialista Anne Hidalgo, ha prohibit que els patinets elèctrics aparquin a les voreres i ha demanat als operadors que en limitin la velocitat.

Els patinets hauran d’utilitzar les places d’aparcament de la calçada previstes per als cotxes i les motos, va aclarir la regidora en una conferència de premsa.

Hidalgo també vol limitar la velocitat a 20 quilòmetres per hora a la calçada, 5 menys que en l’actualitat, i va afegir que se’ls prohibirà la circulació en parcs i jardins.

Aquestes noves mesures entraran en vigor “a començaments de juliol”, a l’espera de l’aplicació de la nova llei d’orientació sobre la mobilitat, que encara es debat a l’Assemblea Nacional francesa.

Sancions

Al maig, l’alcaldia de la capital ja havia reforçat la regulació dels patinets amb mesures com multes de 135 euros als usuaris que circulin per la vorera, i de 35 euros als que els aparquin en llocs que impideixin el pas dels vianants.

A París hi ha actualment 12 operadors i prop de 20.000 patinets elèctrics en circulació, segons un comunicat.

Notícies relacionades

Hidalgo ha demanat aquest dijous a les companyies que redueixin la flota fins que l’Executiu francès no hagi fixat el marc legal. A més, va avançar que quan entri en vigor llançarà un concurs que limitarà el nombre d’operadors a tres i fixarà un nombre màxim de patinets.

L’alcaldessa va remarcar la intenció d’acabar amb l’actual “anarquia” sobre el tema i va destacar que per garantir la seguretat viària són necessaris l’“ordre i la regulació”.