moratòria de les multes

Desallotjats els activistes de Greenpeace que bloquejaven una de les entrades a Madrid Central

Martínez-Almeida ironitza la protesta: "És envejable el temps lliure de què disposen per fer aquestes actuacions"

d-xmhzfwkaanywp

d-xmhzfwkaanywp

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Agents de Policia Nacional han desallotjat els activistes de Greenpeace que bloquejaven des de primera hora del dia l’entrada a Madrid Central pel carrer d’Alcalá, en protesta per l’entrada en vigor aquest dilluns de la moratòria a les multes a la zona de baixes emissions.

Els activistes havien deixat lliure el carril bus i han explicat que la zona de baixes emissions continua en vigor "amb o sense multes" i han recomanat als madrilenys utilitzar el transport públic i evitar el cotxe al centre de la ciutat.

Sota el lema 'Madrid Central funciona' han volgut exigir al nou Govern municipal que mantingui la mesura argumentant que ha reduït la contaminació "al nivell més baix en 10 anys", segons ha informat l’oenagé en un comunicat que ha estat acompanyat per fotografies dels activistes asseguts a la calçada junt amb una pancarta en la qual s’assenyala que la contaminació causa "38.000 morts anuals".

La protesta

Una desena d’activistes de Greenpeace s’han assegut a la calçada d’entrada a Madrid Central al carrer d’Alcalá, a prop de la plaça de Cibeles, amb pancartes amb el logotip de Greenpeace i lemes com ‘No més cotxes’.

A més, a les xarxes socials Greenpeace Madrid ha demanat que els ciutadans vagin amb cartells als piquets informatiusque la Plataforma en defensa de Madrid Central situarà a les 10.00 i les 19.00 hores en alguns punts dels accessos d’aquesta àrea de baixes emissions.

El trànsit a primera hora d’aquest matí al centre de la capital durant el primer dia sense multes és fluid, tot i que també influeix que aquest 1 de juliol molts dels madrilenys estan ja de vacances.

Moratòria de les multes

La moratòria de multes a Madrid Central arrencarà aquest dilluns i es prolongarà fins al 30 de setembre, un període de tres mesos en total en què accedir a aquest àrea de baixes emissions no comportarà multes però sí avisos als conductors que traspassin la doble línia vermella establerta a la calçada i que delimita el perímetre d’accés.

Aquesta mesura, segons ha explicat l’Ajuntament de la ciutat, "no suprimeix, no suspèn, no elimina" Madrid Central. La intenció és "reconvertir" la mesura. El nou equip de Govern veu "imprescindible" un nou període d’avisos perquè hi hagi informació d’aquesta normativa i també fiabilitat, per la qual cosa s’aprofitarà la moratòria per dur a terme una "auditoria dels sistemes de control".

Almeida arremet contra els piquets

L’alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida, ha qualificat aquest dilluns d’"envejable" el temps lliure del qual segons el seu parer disposen els piquets. "Cal reconèixer que és envejable el temps lliure del que disposen per fer aquestes actuacions", ha expressat davant de la premsa després del Ple de Cibeles. A més, ha assegurat que ells han de treballar pels "assumptes que afecten els ciutadans", per la qual cosa no compten amb aquell temps lliure.

Notícies relacionades

A ells els ha enviat un missatge, i els ha indicat que "com més embussos, més contaminació", per tant "com més temps hi estiguin, més retencions causen, més contaminació causaran".

Per la seva part, el regidor ha demanat a l’esquerra que "accepti el mandat democràtic de les urnes, ja que en els programes del PP, Ciutadans i Vox hi havia mesures sobre Madrid Central". "És una pena que intentin guanyar al carrer el que no van aconseguir guanyar a les urnes, tot i que és una pràctica tradicional", ha assenyalat.