Expedientats dos professors de la Universitat Lleida per comentaris sexistes

Un d'ells ja havia sigut sancionat per comentaris fora de lloc a les alumnes en banyador

undefined48601314 barcelona   12 06 2019     sociedad    ex menes de selectivi190626190641

undefined48601314 barcelona 12 06 2019 sociedad ex menes de selectivi190626190641 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Universitat de Lleida (UdL) ha informat aquest dimecres, durant la celebració del consell de govern, de l’obertura de dos expedients disciplinaris contra dos professors per les denúncies d’alguns estudiants per actituds o comentaris sexistes i discriminatoris.

Segons han informat fonts de la UdL a Efe, els expedients s’han obert a un professor del doble grau de Fisioteràpia i Nutrició Humana, que es duu a terme al Campus d’Igualada, i l’altre, a un docent d’Història de l’Art de la Facultat de Lletres de Lleida.

El primer, a més, és l’actual degà de l’Escola de Fisioterapeutes de Catalunya i vicepresident del d’Espanya.

Casos diferents

Així mateix, han explicat que els dos casos han tingut un seguiment diferent i que, en relació amb el primer, ja se li havia informat anteriorment de la sanció, “però encara no hi havia hagut l’oportunitat de fer-ho públic”.

En aquest cas, algunes alumnes van denunciar que el professor els hauria dedicat paraules inapropiades durant algunes de les pràctiques de fisioteràpia que es feien en banyador o roba interior, tal com va avançar en el seu moment el diari ‘Segre’.

El procediment del segon ha sigut diferent, ja que, després de les denúncies dels alumnes, s’havia obert una investigació amb l’objectiu d’analitzar la implicació del professor en els fets dels quals l’acusaven.

Notícies relacionades

Frases en contra dels discapacitats i les dones, van ser els detonadors que van empènyer els alumnes a fer públiques les seves queixes.

A partir d’ara, han explicat, caldrà esperar uns mesos per saber la decisió final que prendrà la Universitat en relació amb els expedients.

Temes:

UdL Catalunya