24 febr 2020

Anar al contingut

NARCOTRÀFIC

Desmantellada una trama que s'anunciava a les xarxes socials com a 'telecoca' a Elx

Disset detinguts per vendre droga per telèfon les 24 hores del dia durant els 365 dies a l'any

Efe

Desmantellada una trama que s'anunciava a les xarxes socials com a 'telecoca' a Elx

Disset persones han sigut detingudes pel desmantellament a Elx (Alacant) d’una organització que s’anunciava a les xarxes socials com un servei de ‘telecoca’, ha informat aquest dilluns la Policia Nacional.

Del total d’arrestats, 14 homes i 3 dones d’entre 22 i 49 anys de nacionalitats espanyola i colombiana, onze han sigut enviats a presó provisional després de ser posats a disposició del jutjat d’instrucció número 1 d’Elx, que ha ordenat registres en aquesta ciutat, Santa Pola i Santomera (Múrcia).

24 hores els 365 dies de l’any

Els integrants d’aquesta xarxa venien la droga, principalment cocaïna, mitjançant un telèfon de vendes que estava actiu les 24 hores els 365 dies de l’any.

Tenien un gran volum de clients de tots els estrats socials, amb els quals quedaven en poc temps, i molts d’ells contactaven pels anuncis que penjaven a les xarxes socials privades amb el lema ‘servei de telecoca’.

L’organització tenia una estructura i disciplina fèrria implantada durant anys on els integrants que ocupaven l’últim esglaó de l’entramat cobraven al voltant de 4.500 euros al mes (uns 150 euros diaris).

Aquesta organització utilitzava com a tapadora un luxós negoci de compravenda de vehicles, en què tenia empleats a familiars com testaferros que utilitzaven per blanquejar els beneficis obtinguts del tràfic de drogues. 

En aquestes inspeccions s’han confiscat més de 300 grams de cocaïna, substància de tall, dos quilograms d’haixix, 50 grams de cristal, gran quantitat d’anabolitzants, 16 vehicles utilitzats per l’organització i més de 32.000 euros en efectiu.

Temes: Múrcia Drogues