LES PROVES D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT

Un text de Borges i un article periodístic obren la selectivitat a Catalunya

Prop de 35.000 estudiants catalans s'examinen des d'aquest dimecres

selectividad

selectividad

1
Es llegeix en minuts

Un text d’'El disco', un conte de l’escriptor argentí Jorge Luis Borges que integra 'El libro de arena', i un article periodístic publicat a ‘El País’ sobre l’elecció dels estudis han obert aquest dimecres les proves de Llengua Castellana i Literatura de la selectivitat a Catalunya.

Un total de 34.547 estudiants (33.916 el 2018) s’han matriculat aquest any en les proves d’accés a la universitat (PAU) que tindran lloc, en horari de matí i tarda, des d'aquest dimecres, 12 de juny, fins divendres, 14 de juny. 

Segons ha informat la Secretaria d’Universitats, dels alumnes matriculats, 28.383 són estudiants que han acabat aquest curs el batxillerat; 3.392 són de matrícula lliure (procedents de batxillerat d’altres anys que no van fer les PAU, que volen millorar la nota o que només s’examinen assignatures de la fase específica), i 2.772 són de cicles formatius de grau superior.

Dues fases

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants i serveix per apujar nota.  En la fase general, els alumnes s’examinen de quatre matèries comunes (Català i Literatura, Castellà i Literatura, Llengua Estrangera i Història) i una matèria a triar vinculada a les matèries comunes d’opció. 

Així, els estudiants podran escollir entre Fonaments de les Arts, Llatí, Matemàtiques i Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials.

Els alumnes s’examinaran avui de les assignatures de Llengua Castellana i Literatura, Llengua Catalana i Literatura, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Fonaments de les Arts, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials, Anàlisi Musical, Literatura Castellana i Dibuix Tècnic.

Notícies relacionades

Dijous  els exàmens seran d’Història, Llengua Estrangera, Dibuix Artístic, Llatí, Matemàtiques, Història de l’Art i Química, mentre quedivendres  els alumnes hauran de superar les proves de Física, Geografia, Economia de l’Empresa, Electrotècnia, Història de la Filosofia, Biologia, Cultura Audiovisual, Grec, Disseny, Literatura Catalana i Tecnologia Industrial. 

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del 26 de juny per internet i els que obtinguin una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU rebran una distinció de la Generalitat.