AL REGNE UNIT

Mor una dona amb càncer de mama que va optar per una dieta vegana en comptes de quimioteràpia

Katie Britton-Jordan, de 40 anys, estava convençuda que el tractament mèdic li "enverinaria el cos"

katie

katie

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La britànica Katie Britton-Jordan, de 40 anys, va decidir que no se sotmetria ni a una mastectomia, ni a la quimioteràpia ni a la radioteràpia per tractar el càncer de mama triple negatiu que li van diagnosticar mentre alletava la seva filla. Katie va optar per una dieta vegana i mètodes alternatius perquè estava convençuda que el tractament mèdic suposa "enverinar el teu cos".

El mes de maig passat el seu marit va anunciar a Facebook la seva mort: "Em trenca el cor escriure això, però el dissabte 25 de maig, Katie, amb la mateixa gràcia i força que ella mateixa va manejar a través de la vida, va passar pacíficament a la següent".

La dona mai es va penedir de la seva polèmica decisió: "Si rebés quimioteràpia, crec que estaria gairebé sempre al llit. He vist amics que reben quimioteràpia i es veuen afectats per tota la vida. És horrible. Estàs enverinant el teu cos".

Els metges van advertir a Katie que el seu càncer era d’una de les variants més agressives d’aquest tipus de tumor, però ella va creure que una dieta basada en fruites i verdures, a més de suplements com les algues marines i les càpsules de pebre negre, la curarien.

El tumor triple negatiu

Precisament, aquest dilluns es va conèixer que el càncer de mama triple negatiu és el tumor mamari que més avenços científics tindrà en els pròxims anys, segons ha pronosticat el director de la Unitat de Càncer de Mama d’IOB Institute of Oncology, Javier Cortés, durant la reunió anual de la Societat Americana d’Oncologia (ASCO, per les seves sigles en anglès), que aquests dies se celebra a Chicago (Estats Units).

I és que, malgrat que en aquesta trobada no s’han presentat dades "gaire noves" respecte a aquest tumor, el menys comú de tots els càncers de mama però el més agressiu, Cortés ha avançat que en el pròxim congrés de la Societat Europea d’Oncologia (ESMO, per les seves sigles en anglès), que celebrarà al setembre a Barcelona, i en el Simposi de Càncer de Mama, que s’organitzarà a finals d’any a San Antonio (Estats Units), se’n presentaran dades "molt importants".

"Es mostraran les primeres dades d’immunoteràpia en càncer de mama triple negatiu", ha assegurat, per informar que també es presentaran resultats en càncer de mama hormonal i en HER2 positiu. "El millor d’aquest any en ASCO encara ha d'arribar i ho sabrem en ESMO i en la trobada de San Antonio", ha assegurat.

Notícies relacionades

Ara bé, el doctor ha al·ludit a diferents estudis presentats en el congrés americà d’Oncologia com per exemple, l’estudi 'Monaleesa-7' en càncer de mama avançat o metastàtic receptor hormonal positiu i receptor 2 factor de creixement epidèrmic humà negatiu, que per primera vegada "en molts anys" ha mostrat una millora "tan important" en la supervivència d’aquestes pacients.

Supervivència de fins al 92%

Així mateix, prossegueix, s’han presentat estudis que mostren supervivències de fins al 94% en dones amb càncer de mama HER2 en fase primerenca, o optimitzacions de tractaments en càncer de mama HER2 avançat. Finalment, en HER2 negatiu s’ha donat "un altre pas de rosca" per entendre millor quins pacients no necessiten quimioteràpia, especialment en el cas de les més joves.