EMERGÈNCIA QUÍMICA

Un treballador ha mort i un altre està crític per una fuga d'amoníac a la Pobla de Mafumet

La Generalitat demana a la població que no s'acosti a la zona de l'incident

video 3509605 / periodico

2
Es llegeix en minuts
ACN

Una empresa de la Pobla de Mafumet ha patit aquest divendres una fuga d’amoníac, que ha causat la mort d’un treballador, i un altre està en estat crítici s’ha derivat a la Vall d’Hebron, segons les dades subministrades per la Generalitat. Protecció Civil ha activat en un primer moment el pla PLASEQCAT en estat d’emergència, que després ja ha baixat a nivell d’alerta. Així mateix, es va demanar a la població que no s’acostés a la zona de l’incident, al Polígon Nord de Tarragona.

A més d’aquests dos casos, l’accident ha provocat ferides lleus a un altre treballador, que ha sigut traslladat a l’Hospital Joan XXIII. També han hagut de ser atesos ‘in situ’ tres bombers del Parc Químic, un tècnic d’emergències de la Generalitat i dos treballadors més del polígon.

No hi ha risc per a la població

De la mateixa manera, la Generalitat informa que no hi ha risc per a la població fora de les instal·lacions afectades al Polígon Nord de Tarragona. Les mostres d’aire preses pel grup ambiental indiquen que no hi ha presència d’amoníac.

Segons detalla ‘El diari de Tarragona’, es tracta de l’empresa Carburos Metálicos, que està al peu de la carretera T-750, que uneix la Pobla de Mafumet amb la N-240, de Tarragona a Valls. 

L’avís s’ha rebut a les 9.05 hores per una fuga d’amoníac en un tanc situat a l’exterior de l’empresa. Pel que sembla, a conseqüència de l’abocament s’han desprès vapors tòxics que han produït una petita deflagració.

Notícies relacionades

L’accident ha obligat a evacuar els treballadors de la fàbrica Carburos Metálicos, mentre que els operaris de la resta de les indústries del Polígon Nord de Tarragona han sigut confinats als edificis, igual que els veïns que viuen a les zones més properes al lloc de l’accident.

Després de rebre la trucada d’emergència, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com quatre unitats terrestres del SEM i dos helicòpters, a més de bombers del Parc Químic, s’han desplaçat fins al lloc dels fets.