Sobresegut al desembre

La Justícia ordena reobrir el cas de les temporeres de Huelva que van denunciar assetjament sexual

Els magistrats exigeixen que prengui declaració a les quatre dones marroquines, que van declarar únicament en seu policial

rjulve4116139 cuaderno del domingo zoom recogida de la fresa         traba180531131951

rjulve4116139 cuaderno del domingo zoom recogida de la fresa traba180531131951 / SAMUEL ARANDA

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Secció Tercera de l’Audiència Provincial de Huelva ha ordenat reobrir la causa judicial iniciada l’estiu passat després de la denúncia presentada per quatre temporeres marroquines contra un empresari agrícola d’Almonte (Huelva) quatre temporeres marroquines per un presumpte delicte d’assetjament sexual i que va ser sobreseguda al desembre.

En una interlocutòria amb data 13 de maig, a la qual ha tingut accés Efe, l’Audiència estima el recurs presentat per la representació legal d’aquestes dones contra l’arxiu del procediment acordat pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció 3 de La Palma de Condado (Huelva).

L’Audiència ordena a l’instructor que prengui declaració a les afectades i que es practiqui "qualsevol altra diligència que se’n pugui derivar o es reputi necessària".

El jutge no les va escoltar

El jutjat instructor va arxivar la causa incoada el juny de l’any passat el mes de desembre, ja que entenia que "no hi havia indicis delictius".

Notícies relacionades

L’empresari va comparèixer com a investigat el 14 de juny per un presumpte delicte d’assetjament sexual, si bé les afectades només van declarar en seu policial i no van ser escoltades pel jutge, una cosa que ara serà possible després de la decisió de l’Audiència.

Aquesta interlocutòria de sobreseïment responia a la petició de l’advocat Francisco Baena Bocanegra, que representa l’empresari investigat i va al·legar precisament que la denúncia de les treballadores marroquines no havia quedat acreditada i es tractava d’una "maniobra" per evitar la seva expulsió d’Espanya una vegada finalitzats els contractes de treball.