CRISI DE CONFIANÇA

Un fundador de Facebook demana desmantellar el grup

Chris Hughes, que va participar en la campanya presidencial d'Obama, demana que es fragmenti la companyia per protegir la privacitat i fomentar la innovació

zentauroepp43144219 file photo  facebook ceo mark zuckerberg is seen on stage du190318120144

zentauroepp43144219 file photo facebook ceo mark zuckerberg is seen on stage du190318120144 / Stephen Lam

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un fundador de Facebook, Chris Hughes, que va abandonar la companyia per participar a la campanya electoral que va fer president dels EUA Barack Obama, ha demanat trossejar el conglomerat empresarial que presideix Mark Zuckerberg, que acusa d’haver sacrificat la protecció de la vida privada “pels clics”

En una tribuna publicada a The New York Times, Hughes, actualment editor de la revista política The New Republic, proposa esqueixar Whatsapp i Instagram de la xarxa social i deixar-la en el seu propòsit original de connectar persones.

“Zuckerberg ha creat un Leviatan que elimina l’esperit de l’empresa i restringeix l’elecció dels consumidors”, afirma. Segons el seu parer, la influència del seu principal accionista en la companyia és “sorprenent, molt més gran de la que té qualsevol altra persona al sector privat o al govern”, perquè, diu, controla el consell d’administració, “que funciona com un comitè consultiu”.

Li atribueix la capacitat de decidir com es configuren els algoritmes de Facebook, Instagram i Whatsapp, “i qui pot veure què”, assenyala.

Notícies relacionades

Hughes es mostra penedit de no haver pensat més en les conseqüències del producte que van crear i com l’algoritme del News Feed (el mur de Facebook) pot influir en la societat. També lamenta que la tendència actual a Silicon Valley sigui promoure companyies gegantines que redueixin les opcions dels emprenedors per buscar nínxols i que quan va esclatar la crisi de Cambridge Analytica, molta gent va esborrar l’app del mòbil però va passar a utilitzar Instagram, sense adonar-se’n que són la mateixa empresa.

Per a Hughes, “no hi ha voluntat política” d’aturar Facebook, i crida a votar per opcions com la candidata demòcrata Elizabeth Warren, que ha demanat expressament la fragmentació d’empreses com Amazon, Google, Apple o Facebook.

Temes:

Facebook