DIUMENGE 5 DE MAIG, D'11 A 13 HORES

Aire: Caminada solidària per les malalties respiratòries

L'associació organitza per primera vegada una marxa nòrdica pel parc fluvial del Besòs al seu pas per Santa Coloma de Gramenet

marxa-nordica

marxa-nordica

1
Es llegeix en minuts
Mònica Tudela
Mònica Tudela

Periodista

Especialista en fotografia i video

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’esport i la solidaritat es donen cita el diumenge 5 de maig al parc fluvial del Besòs, a Santa Coloma de Gramenet. L’Associació Aire organitza per a aquesta data la Primera Caminada Solidària de Marxa Nòrdica per les malalties respiratòries, les persones afectades de fibrosi pulmonar idiopàtica i el trasplantament pulmonar. Els objectius de la iniciativa són sensibilitzar els participants i espectadors dels beneficis de l’activitat física per a la salut i les relacions socials.

El recorregut d’aquesta caminada popular, no competitiva, és d’uns cinc quilòmetres, amb sortida i arribada al camp d’atletisme Antonio Amorós de Santa Coloma. Des d’allà, s’anirà cap al parc de Can Zam, s’accedirà al parc fluvial del Besòs per l’entrada nord de Can Zam i després se seguirà cap al pont del Peixauet. Allà es donarà la volta per tornar fent el mateix recorregut. La prova se celebra d’11 a 13 h del matí, però els que vulguin poden participar, a les 10.30 h, en un taller d’iniciació a la marxa nòrdica amb instructors especialitzats.

La figura del dorsal zero

Notícies relacionades

El preu de la inscripció és de 8 euros i pot fer-se online o el mateix dia 5 a la pista d’atletisme Antonio Amorós. El que es recapti anirà destinat a ajudar els malalts i familiars de l’associació. Per als que només vulguin ajudar, però no s’animin a participar, s’ha creat la figura del dorsal zero. La inscripció és limitada a un miler de participants i es preveu que mil persones més estaran animant durant el recorregut.

Aire és una associació que va néixer l’any 2005 i està integrada per malalts pulmonars, amb problemes respiratoris, en tractament mèdic i pendents d’un trasplantament o ja trasplantats. També formen part d’Aire els familiars dels malalts, amics i totes les persones que vulguin ajudar.