Possible crim aleatori

L'homicida de Figueres ja va matar una dona el 2006

Abans de cometre el crim de dilluns passat, la policia el va identificar per amenaces a una dona, però el va deixar anar perquè no li van trobar cap arma

h 3492199

h 3492199

2
Es llegeix en minuts
Agencias / Figueres

Un home en va matar un altre apunyalant-lo al coll dilluns passat a la Rambla de Figueres. Tot i que al principi es va apuntar a una possible discussió com a desencadenant, els investigadors sospiten que el crim va ser completament aleatori. Segons va informar l’agència ACN, una dona ja havia alertat poques hores abans la policia que el mateix subjecte l’havia amenaçat a ella amb un ganivet. Després d’aquest avís, la Guàrdia Urbana i els Mossos es van presentar al lloc,  van identificar l’agressor, el van registrar i el van deixar marxar al no trobar-li cap arma. Hores després va apunyalar un veí de la ciutat de 64 anys, que va morir abans d’arribar a l’hospital.

Es dona la circumstància que el presumpte homicida, Mohamed R., ja va apunyalar mortalment el 2016 una dona, que era la propietària del pis on ell vivia de lloguer a la capital de l’Alt Empordà. Per aquell homicidi, l’Audiència de Girona el va absoldre per una eximent completa d’alteració psíquica, però li va imposar un internament psiquiàtric per un període màxim de 14 anys. Va estar ingressat fins al juliol del 2018, quan el tribunal li va canviar el règim tancat pel tractament ambulatori donada la bona evolució de la seva malaltia.

“Desig de venjança”

Després de matar dilluns passat amb un ganivet de grans dimensions la seva segona víctima, que estava asseguda en un banc amb dues persones més, l’agressor va llançar l’arma a un matoll de l’altre costat de la Rambla de Figueres i es va asseure en un altre banc. Allà va  ser detingut per la policia.

En la seva declaració davant dels Mossos d’Esquadra, Mohamed R. va assegurar que va apunyalar a l’atzar l’home de 64 anys perquè sentia “desig de venjança” i que el va atacar “sense saber per què”. També va afirmar que des que va sortir del psiquiàtric ha intentat fer vida normal tant a Girona com a Barcelona però que “no l’han deixat”. Fins i tot va dir que es considera “un mort en vida” i que se sent “molt maltractat” per les institucions. En aquest sentit, va al·legar que ha anat a demanar ajuda “moltes vegades” a les administracions però sempre li han “tancat la porta”.

Notícies relacionades

En relació amb el crim, l’autor confés va asseverar que “mitja hora abans no tenia pensat cometre'l”, tot i que alhora va admetre que havia comprat el ganivet un dia abans en una botiga de Figueres, arma que la policia no li va detectar durant el registre.