Millores en el transport ferroviari

Renfe incorpora als AVE un wifi ultraràpid i gratuït

El sistema, que ha suposat una inversió de 150 milions, permet oferir fins i tot partits en directe

abertran47732133 barcelona 12 04 2019 sociedad instalan un nuevo sistema wifi190421141833

abertran47732133 barcelona 12 04 2019 sociedad instalan un nuevo sistema wifi190421141833 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Ja no hi ha cap por de perdre’s un partit de la Champions perquè s’ha d’agafar un tren d’alta velocitat de Barcelona a Madrid. És un nou gol que marca el tren a l’avió en la pugna per traslladar-se més ràpid i millor entre les dues ciutats.

Aquest abril ja funciona a ple rendiment a la majoria dels trens AVE el nou wifi batejat com a PlayRenfe, més que wifi i amb el lema Wifi a 300 km/h,un sistema de comunicació i lleure amb què qualsevol passatger es pot connectar gratis a la xarxa d’alta velocitat i disfrutar d’un ampli espectre d’opcions d’entreteniment,des de pel·lícules i sèries de televisió de Movistar fins a, i aquesta és la gran novetat, retransmissions en directe, sense interrupcions.

150 milions d’inversió

Per això, Renfe ha invertit 350.000 euros a cada tren AVE. L’esforç tecnològic es demostra amb unes quantes dades. La instal·lació del wifi d’alta velocitat ha suposat col·locar cinc quilòmetres de cable a cada tren i una inversió de 150 milions d’euros en combois i túnels. A més, s’han instal·latunes antenes exteriors amb connexió al satèl·lit i una xarxa de repetidors a cada vagó. El projecte es va adjudicar el 2015 i no estarà acabat del tot fins a finals d’aquest any. Quatre anys de feina.

«Som a l’era digital i tot es fa amb el mòbil. Per això hem desenvolupataquest projecte, enfocat a digitalitzar la relació amb el client», explica Victoria Díaz Alegre, gerent de Tecnologia Digital de Renfe, que remarca que la nova aplicació PlayRenfe és gairebé tan important com la instal·lació física de la xarxa als trens.

Notícies relacionades

«Hem volgut fer una plataforma de continguts que funcioni sota demanda, en què el viatger tingui una experiència innovadora. Que pugui des de veure una pel·lícula fins a un partit de futbol o un concert en directe o treballar amb el seu portàtil connectat amb la seva empresa amb cobertura totald’alta velocitat fins i tot als túnels», afegeix la responsable del projecte.

Aquesta xarxa wifi és gratuïta per als passatgers, però encara no la tenen tots els trens de l’AVE Madrid-Barcelona, però sí la immensa majoria. Cal buscar el logo de wifi a les portes per confirmar-ho. 

Temes:

Renfe Wifi