URGENT

L'autòpsia definitiva determina que el Julen va morir per la caiguda

Els forenses descarten que en la mort hi tingués res a veure el picot utilitzat en el rescat

20190415 433256 julene 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Málaga

L’informe definitiu d’autòpsia realitzat a Julenel nen de dos anys que va ser trobat sense vida 13 dies després de caure en un pou de Totalán (Màlaga), assenyala que el petit va morir per la caiguda al forat. A més, els forenses descarten que en la mort incidís l’acció del picot utilitzat en les tasques de rescat.

El Julen va caure el diumenge 13 de gener en un pou de tan sols 25 centímetres de diàmetre i de poc més de 70 metres de profunditat. El seu cos va ser trobat a les 01.25 hores de la matinada del dissabte 26 de gener pels equips de rescat que el buscaven des del moment del succés, i a les 03.29 hores es va aconseguir pujar-lo a la superfície.

Notícies relacionades

Segons han indicat fonts judicials a Europa Press, els forenses indiquen que la mort del petit es va produir a les 13.50 hores, al cap de "pocs minuts" després de la precipitació, i apunten que la causa de la mort va ser per traumatisme cranioencefàlic i raquimedular, i que presentava dues fractures, una a la zona occipital i una altra a la regió temporal esquerra.

Caiguda "frenada"

A més, els especialistes apunten que no es va tractar d’una caiguda lliure, sinó "frenada" per la fricció de la roba i sortints del pou, i argumenten en el seu informe per què descarten que el picot utilitzat en el rescat pogués causar la mort –com apunta un informe de la defensa de l’amo de la finca, investigat en aquesta causa–, indicant els forenses, entre altres motius, que aquest objecte es va començar a utilitzar gairebé quatre hores després de la mort.