VIOLACIÓ MÚLTIPLE

La víctima de 'La manada de Sabadell' pateix una crisi de pànic al creuar-se amb un dels seus agressors

La noia, de 18 anys, no ha pogut declarar aquest dilluns davant el jutge

sabadell

sabadell

2
Es llegeix en minuts
Efe

El jutge de Sabadell que investiga la violació múltiple a una noia de 18 anys ha suspès la declaració prevista per a aquest dilluns de la víctima perquè pateix una crisi d’ansietat al sentir-se amenaçada després d’haver-se trobat un dels investigats dissabte a la localitat.

L’advocat de la víctima, Jorge Albertini, va explicar als periodistes que la noia pateix una crisi d’ansietat pel pànic que li va suposar trobar-se dissabte passat a un dels investigats que està en llibertat amb càrrecs, perquè va mantenir una "actitud sospitosa" que va fer que se sentís "amenaçada amb la seva presència".

Davant aquesta situació, el jutge ha acordat posposar fins a una data encara per determinar la compareixença de la víctima, que havia sigut citada aquest dilluns perquè declarés per tercera vegada davant el magistrat.

Dos empresonats

Per la violació múltiple de Sabadell, que va tenir lloc la matinada del 2 al 3 de febrer del 2019 en una antiga sucursal bancària actualment abandonada i ocupada de Sabadell, van ser inicialment nou persones les investigades, de les quals només dues continuen a la presó: un dels tres presumptes autors materials i una de les persones que es trobava a l’edifici.

El jutge va concloure, a partir del resultat d’un informe dels forenses, que la víctima va ser violada per tres persones, una de les quals és a la presó, un altra es va escapar al quedar en llibertat per ordre judicial quan encara no es coneixia el contingut d’aquesta pericial i de la tercera encara es desconeix la identitat.

L’Audiència de Barcelona va ordenar, el 2 d’abril, l’ingrés a la presó d’un dels nois que era al local abandonat on es va produir la violació, al concloure, en contra del criteri del jutge d’instrucció, que va ajudar a crear una "intimidació ambiental" que va impedir que la víctima es plantegés defensar-se o intentar escapar.

Portada per la força

Segons el relat judicial, la nit de la violació, un dels agressors sexuals va seguir la noia quan va sortir d’un bar de Sabadell, la va abordar, la va agredir sexualment en ple carrer i la va portar per la força, agafada pel braç, cap al local ocupat, on hi havia cinc o sis persones més.

Notícies relacionades

Un cop al local, el noi la va violar de nou en una habitació, mentre la noia plorava "i ningú l’ajuda", segons l’Audiència de Barcelona.

"Surt aquest noi i n’entra un altre, que també l’agredeix sexualment, i surt i en torna a entrar un tercer, que també l’agredeix sexualment. I en cap ocasió ningú l’ajuda, perquè fins i tot alguns se sumen i participen en l’agressió material", apunta l’audiència.