Anar al contingut

Després de confirmar-se la sentència

Indult a Juana Rivas: més de 325.000 firmes se sumen a la petició

Prop de 25.000 persones s'hi han adherit un cop s'ha confirmat la condemna de cinc anys de presó

El Periódico

Indult a Juana Rivas: més de 325.000 firmes se sumen a la petició

Jorge Ortiz

La petició d’indult per a Juana Rivas que impulsen diverses associacions a la plataforma Change.org supera les 325.000 firmes, 25.000 de les quals en les últimes hores després que  s’hagi confirmat la seva condemna a cinc anys de presó per sostracció de menors.

Des d’ahir dijous a aquest divendres la iniciativa ha sumat més de 25.000 firmes, 19.000 ahir i 6.000 més en el que va de matí, segons un portaveu de Change.org.

Les associacions Aivig, Amar i Alma van crear aquesta petició fa vuit mesos i ara l’han actualitzat amb la confirmació de la pena, ha afegit.

La iniciativa demana al Govern i a la ministra de JustíciaDolores Delgado, que facin "tot el possible" per concedir un indult immedia a aquesta veïna de Maracena i es posi fi al que consideren una "injustícia".

Els impulsors creuen que, amb la condemna a Rivas, l’Estat espanyol ha deixat els seus fills en situació de "vulnerabilitat màxima" i sense la seva mare que, asseguren, "l’únic" que va fer va ser intentar protegir-los d’un home condemnat per haver-la agredit el 2009.

Cinc anys de presó

L’Audiència de Granada va confirmar aquest dijous la pena de cinc anys de presó per dos delictes de sostracció de menors imposada a Juana Rivas pel Jutjat Penal número 1 després de romandre en parador desconegut l’estiu de 2017 amb els seus dos fills per evitar entregar-los al pare.

La Secció Primera ha estimat de forma parcial el recurs d’apel·lació presentat per Rivas contra aquesta resolució, tot i que només ha rebaixat la indemnització per mal moral a la seva exparella Francesco Arcuri de 30.000 a 12.000 euros i ha mantingut "íntegres" els altres pronunciaments.

A més d’a cinc anys de presó, Juana Rivas va ser condemnada a sis anys d’inhabilitació per a la pàtria potestat dels seus dos fills. 

Temes: Juana Rivas