la tragèdia de màlaga

El pouater del 'cas Julen' es ratifica: "Ho vaig tapar tot molt bé"

L'empresari que va fer la perforació ha declarat aquest dimarts com a testimoni i ha reafirmat que va cobrir el forat amb una pedra de grans dimensions i terra

20190312 428893 poceromaquinistatotalanr 1 1-1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Málaga

El Jutjat d’Instrucció número 9 de Màlaga, que porta el cas per la mort de Julen, un nen de dos anys que va ser rescatat sense vida en un pou de TotalánJulenpou de Totalán (Màlaga) 13 dies després de caure, ha pres declaració aquest dimarts com a testimoni a l’empresari que va fer aquesta perforació, que ha ratificat que va tapar el forat amb una pedra de grans dimensions i terra.

A la seva arribada a la Ciutat de la Justícia per declarar com a testimoni, Antonio Sánchez ha dit als periodistes que declararia "igual" que quan va ser requerit per comparèixer davant la Guàrdia Civil després de l’accident perquè expliqués com havia fet el pou. "No tinc cap altra història", ha manifestat. Així, ha explicat que quan va tornar a la parcel·la, ja després de la caiguda del petit, va comprovar que havien rebaixat la zona i ja no hi havia la pedra, insistint a la sortida dels jutjats que "ho vaig tapar tot molt bé i tot va ser perfecte, el que passa és que després han fet una rasa".

El pouater ha estat acompanyat per un advocat que l’assessora, Javier Rodríguez, i tots dos han explicat que els pous que no tenen utilitat per no tenir aigua no se segellen, cosa que sí que es va fer en altres perforacions existents a la parcel·la. També han explicat com es fan aquestes perforacions i que quan es veu que un pou no té aigua es retira el broquet de ferro que es posa en els primers moments per evitar que la terra caigui de nou i que al retirar-la es fa com un enfonsament de terra, que deixa com un cràter, sobre el qual es posa la pedra.

Aquest dimarts han declarat també com a testimonis un ajudant del pouater i la persona que després va fer una rasa al costat del talús que limita el pou, que, segons les fonts consultades, han mantingut el que ja van manifestar en el seu moment.

Notícies relacionades

Aquestes compareixences van ser sol·licitades per la Fiscalia juntament amb la declaració com a investigat de l’amo de la finca, David Serrano; i d’altres testimonis, com els pares del nen, la parella del propietari de la parcel·la o uns senderistes que van acudir al lloc després de l’accident, que ja han comparegut.

Per a aquest dimecres està prevista la declaració de guàrdies civils que van intervenir, d’especialistes i d’agents que van arribar primer al lloc; així com la d’Ángel García Vidal, enginyer al capdavant de les obres que es van realitzar per al rescat del nen.