Grup desarticulat

Cop policial als Àngels de l'Infern de Tarragona

La investigació té el seu origen en una violenta agressió que van dur a terme integrants del club de motards en un bar de Cambrils el 2018

5c139915-632d-4f38-99d3-cff1c0fa6033

5c139915-632d-4f38-99d3-cff1c0fa6033

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cop policial a la branca de Tarragona de la banda motera dels Àngels de l'Infern. Els Mossos van detenir el dia 26 de febrer 19 persones en el marc d’un operatiu policial destinat a les activitats il·lícites que duien a terme membres d’aquest grup, segons informen aquest diumenge. La investigació els relaciona amb delictes contra la salut pública, robatoris amb violència, coaccions, extorsió, lesions, tinença d’armes i pertinença a organització criminal.

 

El març del 2018 la policia va tenir coneixement d’un incident greu protagonitzat per membres de la banda a Tarragona. Cinc dels seus components van irrompre violentament en un bar de Cambrils on hi havia integrants d’un club rival i els van agredir violentament amb cadires i objectes contundents. Es van emportarl’armilla d’una de les víctimes com a trofeu. 

Les indagacions inicials mostraven que no tractava d’un fet aïllat sinó d’una agressió motivada pel control del territori i que s’emmarcava en la dinàmica violenta de les bandes moteres. 

Tràfic de drogues

En el transcurs de la investigació la policia va concloure que aquests membres dels Àngels de l'Infern conformaven una organització criminal perfectament estructurada i jerarquitzada a fi de traficar amb drogues i cometre delictes violents. 

Es va constatar que aquesta banda motera, amb integrants a Catalunya, Aragó i el País Basc, exercia la violència i la intimidació cap a altres clubs de motards presents al seu territori que havien sotmès al seu control i supervisió. A més, en els episodis de Tarragona es va demostrar una marcada ideologia d’extrema dreta i al llarg de la investigació es van evidenciar agressions de tipus racista i xenòfob comeses per membres de la banda. També es va detectar que la seu de la banda a Barcelona funcionava com a punt de venda de cocaïna.

El dia 26 de febrer passat es va fer un dispositiu policial amb 13 entrades a les seus de Tarragona i Barcelona, així com a domicilis dels principals investigats i establiments relacionats amb el cultiu i tràfic de substàncies estupefaents. Es van arrestar dinou persones a Catalunya i el País Basc, tant de membres dels Àngels de l'Infern com de persones relacionades amb l’organització.

Simbologia nazi

Notícies relacionades

En el transcurs de l’entrada a la seu de Tarragona es van decomissar diverses substàncies estupefaents destinades al tràfic, entre altres indicis relacionats amb tràfic de drogues. També es va intervenir una arma de foc. Els agents van intervenir abundant documentació, material informàtic i dispositius electrònics amb informació sobre el funcionament, l’estructura i la normativa interna de la banda, a més d’objectes i material relacionat amb l’organització i amb simbologia nazi i feixista. 

Durant la investigació els policies van constatar que la banda està en un procés d’expansió a Espanya. La investigació continua oberta ja que de la documentació i del material intervingut a les entrades i registre podrien sorgir relacions amb altres fets delictius.