DE MATINADA

Detinguts 17 'àngels de l'Infern' a Sabadell, Sitges, Castelldefels i Gavà després de la mort d'un home

Els Mossos han portat a terme una desena d'escorcolls en diversos punts de Catalunya

La seu està situada al número 2 del carrer Serret de Sabadell. / NORMA VIDAL/ACN

2
Es llegeix en minuts
Albert Segura

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir 17 membres dels Nomad Hell Angels, una banda motard d’àngels de l’infern amb base a Sabadell, en un operatiu que es va organitzar en diversos municipis de Catalunya. En total es van realitzar una desena de registres en localitats com Cas-telldefels, Sitges o Gavà, però el més significatiu és el de Sabadell, on els agents haurien trobat material relacionat amb l’assassinat d’un home a la mateixa localitat el setembre de l’any passat.

L’operatiu va començar de manera simultània passades les sis del matí, moment en què els agents van realitzar els registres de Castelldefels, Sitges, Gavà, Vallirana, Riells i Viabrea i Sabadell. En aquesta última localitat, els Mossos van traslladar un dels detinguts a la seu del col·lectiu, situada al número 2 del carrer de Serret, al barri de Can Feu.

Els agents i un dels principals detinguts van arribar cap a les 9.00 a la seu de la banda, a la qual van accedir per la porta principal. Finalment, els agents i el detingut van sortir de l’immoble poc després de les 11.00 portant diverses caixes i bosses.

Acusació d'assassinat

La banda estaria implicada en l’assassinat d’un home. Els fets van succeir el 24 de setembre de l’any passat a Sabadell. Segons fonts pròximes a la investigació, es tractaria d’un home que hauria rebut una forta pallissa i que setmanes més tard va acabar morint com a conseqüència de les ferides rebudes.

La víctima formaria part d’una banda rival, i per aquest motiu  membres dels Àngels de l’Infern l’haurien assetjat i posteriorment l’haurien agredit mortalment. La investigació que va començar a partir d’aquest homicidi va portar a iniciar-ne una altra que també vincula aquest grup amb el cultiu i el tràfic de marihuana.

Per tot plegat, el jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell va assumir la causa, que continua oberta pels delictes d’homicidi i per un delicte contra la salut pública.

L’operació policial va trasbalsar l’activitat en una zona del barri de Can Feu on conviu l’activitat industrial, la residència i l’educació. El local dels Nomads Hells Angels es troba en una cantonada des de la qual es veu un concessionari de vehicles, cases i un institut.

La intervenció dels agents es va convertir en tota una atracció en aquest centre educatiu. Els Mossos van estacionar els seus furgons a la vorera de l’institut, i això no va passar desapercebut per als alumnes que van aprofitar l’hora del pati per acostar-se a la porta del local.

Notícies relacionades

Malgrat que alguns veïns van assegurar que el lloc era freqüentat per persones que no es relacionaven amb la gent del barri, no tothom ho veu així. Al bar La Quadra, que toca paret amb paret amb la seu de la banda, no han tingut  cap mala paraula per al col·lectiu. «Eren gent molt normal, no feien gaire soroll i recentment havien instal·lat un gimnàs a la part que toca més cap al bar», va assenyalar Antoni Pasqual, responsable del local.

Malgrat aquesta presumpta normalitat, l’operatiu va fer saltar les alarmes al barri, on alguns veïns escodrinyaven entre els vidres trencats de la porta les possibles activitats delictives que es feien portes endins.