Falta d'escrúpols

Els pares del Julen presenten quatre denúncies per comentaris ofensius a internet

Els fets podrien portar penes de presó d'entre sis mesos i dos anys

zentauroepp47122768 grafand3619  m laga  25 02 2019   jos  rosell   i  y victori190225160009

zentauroepp47122768 grafand3619 m laga 25 02 2019 jos rosell i y victori190225160009 / Daniel Perez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La representació legal dels pares del Julen, el nen de dos anys el cos sense vida del qual va ser rescatat del pou en què havia caigut 13 dies abans a Totalán (Màlaga), ha presentat de moment quatre denúncies per comentaris ofensius o en to de burla a internet sobre la mort del petit.

La lletrada Antonia Barba va presentar una primera denúncia a mitjans de febrer, que ja va ser judicialitzada, a la qual s’han afegit en les últimes setmanes, segons ha explicat, dues més contra perfils en xarxes socials i una quarta contra una pàgina web o mitjà online. Totes es van presentar davant de la Policia Nacional.

Penes de presó

En les esmentades denúncies es transcriuen els comentaris i podria tractar-se d’un delicte de l’article 173 del Codi Penal que preveu penes de presó d’entre sis mesos i dos anys per a qui inglingeixi a una altra persona un tracte degradant, menyscabant greument la seva integritat moral.

En el cas de la denúncia que ja està judicialitzada, que es refereix a un perfil en una xarxa social, el Jutjat d’Instrucció número 10 de Màlaga es va inhibir als jutjats de Madrid, segons han informat Europa Press fonts judicials, perquè els missatges es van difondre des d’allà.

Notícies relacionades

El cos del petit Julen va ser trobat a les 01.25 hores de la matinada del dissabte 26 de gener pels equips de rescat que el buscaven des del dia 13 de l’esmentat mes, després de caure en un pou de tan sols 25 centímetres de diàmetre i d’una mica més de 70 metres de profunditat.

L’advocada dels pares del Julen, Antonia Barba, ha demanat des del principi "respecte" per als progenitors "que estan patint moltíssim" i ha estat defensant que amb aquestes accions judicials "només volem que es parin aquests comentaris perquè és inacceptable". Segons ha avançat ‘Sur’, la Policia ja hauria identificat les persones que hi ha rere els perfils.

Temes:

Cas Julen