ENTREVISTA RADIOFÒNICA

Joan Reig: "Vaig compondre 'Corvus' per tancar un calaix que tenia a dins meu"

El bateria d'Els Pets rep avui un premi de la Fundació Vicki Bernadet per la cançó sobre el capellà pederasta de Constantí

zentauroepp46815771 constanti 31 1 2019   els pets en su estudio joan reig  llui190225140020

zentauroepp46815771 constanti 31 1 2019 els pets en su estudio joan reig llui190225140020 / GUILLEM SANCHEZ

1
Es llegeix en minuts
Efe

El bateria del grup musical Els Pets, Joan Reig, que quan era nen va ser una de les víctimes d’abús sexual de l’exrector de Constantí (Tarragona) Pere Llagostera, ha afirmat que moltes vegades els dubtes de la família quan un nen explica que ha patit abusos "són tan durs com l’abús sexual".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Reig, que aquesta tarda rebrà un premi de la Fundació Vicki Bernadet per la seva cançó 'Corvus' en la qual relata els abusos que va patir en la seva infància, el 1973; ha revelat que va compondre la cançó per poder "tancar la història que tenia en un calaix a dins meu".

Ha confessat que van ser diverses circumstàncies les que van fer que comencés a escriure aquesta cançó: el naixement del seu fill i el moment en què va veure l’esquela de la mort de Pere Llagostera, fa dos anys.

Reig ha destacat el malestar al seu poble natal, perquè "després de les tres notícies consecutives sobre abusos, Constantí semblava que era l’epicentre de la pederàstia, i això va fer que es creés un malestar; és lògic: si ets catòlic i t’han venut una pel·lícula des de petit, que culpis el missatger".

Segons Reig, després de patir els abusos, "no podia adormir a les nits fins que vaig escoltar el grup dels grans parlant sobre el tema, i em vaig adonar que no estava boig ni ho havia somiat, però vaig continuar fent d’escolà després d’allò".

El motiu era l’entorn: "Abans no es podia dubtar d’algú que representava Déu, l’encarnació del bé. Entenc o intento entendre que la meva mare ho posés en dubte, que ho negués, en un règim en el qual la gent teniala voluntat segrestada ", ha dit.

Dubtes de les famílies

Notícies relacionades

Al final de l’entrevista, un molt emocionat Reig ha destacat que la frustració de les víctimes augmenta perquè moltes vegades les famílies dubten de la versió dels menors: "És molt dur, de vegades és tan dur com el mateix abús. Jo no vaig tenir mai una conversa amb la meva mare, va morir sense tenir una conversa amb mi sobre això".

Sobre la cimera convocada pel papa Francesc per abordar la pederàstia a l’Església i que va concloure ahir a Roma, Reig ha celebrat que el catolicisme s’hagi adonat que té un problema, però ha dubtat que aquesta trobada aconsegueixi erradicar el fenomen.