CONTRA LA PEDERÀSTIA

L'escola Claret tracta amb els seus alumnes el cas del professor denunciat per abusos sexuals

En una circular enviada a les famílies del centre, l'equip directiu es compromet a tenir "tolerància zero" amb les actuacions "violentes en la intimitat"

20120118 1008dsc00356

20120118 1008dsc00356

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’escola Claret de Barcelona, que fa uns dies va apartar cautelarment l’antic professor i religiós Francesc Figueres, després de la denúncia d’un exalumne per abusos sexuals, ha tractat aquesta problemàtica amb els alumnes de cinquè i sisè de Primària i amb els d’ESO i Batxillerat.

En una circular enviada a les famílies del centre, l’equip directiu, a més de reiterar el seu compromís de "rebuig i tolerància zero amb qualsevol actuació que violenti la intimitat i la llibertat de qualsevol persona", revela que totes les informacions aparegudes entorn del cas han sigut "tractades amb l’alumnat gran de l’escola".

Amb l’alumnat de secundària (ESO i Batxillerat), l’equip docent ha exposat el tema "obertament" i "atenent les preguntes o dubtes que poguessin expressar" els joves.

Amb l’alumnat de cinquè i sisè de Primària també s’ha tractat "en la mesura que tutors i tutores han observat la reacció dels mateixos grups classe".

"No és no"

D’acord amb els tallers de la Fundació Vicky Bernadet, que es duen a terme al centre en els últims anys, s’ha insistit, segons la circular, que tant a l’escola com als equips esportius, com al carrer o en altres entorns pròxims "no és no, una afirmació assertiva i contundent de rebuig de qualsevol intent de forçar la pròpia voluntat".

Així mateix, el centre destaca: "Com a adults, hem de facilitar que els nens i joves disposin de persones que puguin comunicar, amb confiança, allò que els faci falta".

Sense obviar que "el moment és dolorós", l’escola demana perdó, "no tant en nom de les persones acusades, sinó com a responsables actuals d’una institució que s’avergonyeix" que persones del seu entorn passat "puguin haver provocat sofriment a menors que haurien d’haver protegit".

Notícies relacionades

D’altra banda, els responsables de l’escola recorden que van posar des del principi les primeres informacions aparegudes a les xarxes socials en coneixement de la fiscalia, tot i que fins avui, asseguren, el ministeri fiscal no s’ha posat en contacte amb ells.