MOBILITZACIÓ PER LES XARXES

Convocada una 'vaga de bitllets' en les línies R3 i R4 de Rodalies

Un col·lectiu reclama millores en les inversions i que la Generalitat assumeixi tot el control de la xarxa

huelga-de-billetes-editado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els usuaris de les línies de Rodalies R3 i R4 han convocat per a aquest dilluns una denominada ‘vaga de bitllets’ en els dos recorreguts en reivindicació de millores en el servei. La mobilització s’ha produït després del’accident mortal a Castellgalí.

A més de l’acció de protesta pujant als trens sense pagar, els convocants han organitzat concentracions en diferents estacions. A Manresa, se n’ha convocat una a les 6.40 d’aquest matí. Una de les plataformes convocants de les concentracions, Stop Pujades, ha denunciat que vigilants de seguretat han impedit als manifestants obrir les portes d’accés als usuaris que volien entrar sense pagar.

Notícies relacionades

Entre les reivindicacions del col·lectiu, difoses entre les xarxes socials, figuren el desdoblament de les vies úniques, el manteniment de la infraestructura, l’increment de la capacitat i del confort dels combois, la reducció del temps de trajecte, tarifes justes i una millora de la senyalització i la seguretat. El col·lectiu reclama també que la Generalitat assumeixi el 100% de la gestió de la xarxa ferroviària, "atesa la incapacitat de Renfe i Adif".

Renfe ha respost a la convocatòria mitjançant un comunicat en què assegura que els viatgers que no paguin "estan cometent frau contra tots els ciutadans que amb els nostres impostos financen els serveis públics". L’empresa recorda que el bitllet inclou l’assegurança "obligatòria de viatge".