L'independentisme surt a l'atac i altres notícies que has de saber avui, en un minut

120219 juiciodia1 16-9 ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Acaba la primera sessió del judici al procés. Mentre ERC i el PDECat mantenen el pols al Govern central al Congrés, fins i tot a risc de precipitar unes eleccions que podrien tornar la dreta al poder, el primer dia del judici del procés va servir perquè el sobiranisme provés d’exhibir múscul. Avui és el torn de les acusacions. El seguim en directeEl Govern central contraresta a l’estranger el relat independentista sobre el judici.


2) La justícia nord-americana considera culpable el 'Chapo' Guzmán, cosa que li podria portar una sentència de cadena perpètua sense possibilitat de llibertat condicional. Si la decisió judicial el condemna finalment a la pena capital, el considerat com un dels responsables del cartell de Sinaloa estaria la resta de la seva vida en una presó de màxima seguretat dels Estats Units.  


3) Els bisbes catalans demanen perdó pels abusos sexuals i es comprometen a investigar-los. L’Església catalana condemna "rotundament" els abusos a menors i la cultura que els fomenta o justifica", perquè consideren que "són un greu problema que afecta tota la societat.


Notícies relacionades

4) Revisió a les voreres de Barcelona: ciclistes i motos mal aparcades continuen ocupant-les, i transgredeixen la normativa que va entrar en vigor l’1 de gener. La Guàrdia Urbana, que va donar un període de treva, amb prou feines ha imposat algunes multes des de començaments de mes.


5) A la caça del lector jove. Els grans grups editorials com Planeta i Random House intenten captar els joves, aquesta franja de lector heterogeni que va des de l’adolescència fins als 34 anys, i aposten per segells que interpel·lin els mil·lennistes.