A Còrdova

Un pare perd la custòdia dels fills per fumar davant seu

El jutge destaca que l'home pensava abans en el seu tabaquisme que en la salut dels menors

Un home fumant en un carrer de Barcelona.

Un home fumant en un carrer de Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge de Còrdova ha decretat la pèrdua de la custòdia dels fills, de 10 i 13 anys, a un pare que fumava constantment davant seu. El tribunal ha admès el recurs presentat per la mare davant de la sentència que fixava en un primer moment una custòdia compartida, segons ha avançat el diari 'Abc'.

Per adoptar aquesta decisió d’atribuir a la mare en exclusiva la custòdia dels fills, el tribunal d’apel·lació ha tingut en compte que els dos menors "de forma espontània i sense cap tipus d’indici de manipulació –ja que no es queixen de l’actual règim de custòdia compartida– al·ludeixen amb gran preocupació apreciada en la seva exploració que han de suportar un ambient molt carregat de fum”.

Notícies relacionades

El magistrat Pedro Roque ha fet ressaltar que l’actuació del pare "posa en situació de perill la salut dels menors de forma absolutament irresponsable i sense res més en compte que no sigui la seva addicció". 

El jutjat, assenyala el mateix mitjà, ha establert un règim de visites i estades en vacances escolars a favor del pare, però "amb advertències derivades del risc per als menors de fumar en la seva presència en llocs tancats com fins ara ha estat fent".