Anar al contingut

FORMACIÓ SANITÀRIA

Un error a la plantilla de respostes del MIR obliga a allargar l'examen un quart d'hora

En les proves d'aquest dissabte, les caselles 190 i 205 apareixien repetides mentre que faltava la 206

Un error a la plantilla de respostes del MIR obliga a allargar l'examen un quart d'hora

Kiko Huesca

Els més de 35.000 examinands de la Formació Sanitària Especialitzada, el MIR i la resta d’especialitats, es van trobar amb errors a la plantilla de respostes d’aquestes proves, celebrades aquest dissabte. En concret, la casella 190 i la casella 205 estaven duplicades, i en canvi, faltava la 206. Segons van confirmar fons del Ministeri de Sanitat, l’error es va detectar el mateix dissabte al matí, a l’obrir les caixes de les plantilles de resposta. A totes les aules on s’estaven fent les proves es va explicar l’error i es van donar les instruccions per respondre de forma correlativa. Per compensar, es va allargar en 15 minuts el límit de temps per fer l’examen.

L’error va afectar totes les especialitats, és a dir, biologia, infermeria, medicina, psicologia, química i radiofísica, ja que el full de respostes és comú. Diversos estudiants i metges correctors ho han fet públic a Twitter i s’han mostrat molestos per l’error. També s’ha destacat que a l’examen de medicina va aparèixer una pregunta sobre homeopatia. Es demanava, en aquest cas, que s’assenyalés la resposta incorrecta d’entre 4 afirmacions, 3 de les quals, posaven en dubte l’eficàcia. Des del Ministeri de Sanitat també van apuntar que en cada prova es fan unes ‘preguntes de reserva’’' per possibles conflictes en preguntes o respostes i que, en aquesta ocasió, no es van utilitzar.

Un total de 35.114 aspirants van optar per una de les 8.402 places convocades pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social per al total de les titulacions d’accés a la formació sanitària especialitzada; gairebé un 5% més que l’any passat, i de les quals 6.797 corresponen a l’oposició a Metge Intern Resident (MIR). Les proves selectives es fan simultàniament a 21 localitats distribuïdes en totes les comunitats autònomes. Per això es constitueixen 570 taules d’examen localitzades en 43 centres.

El nombre de preguntes de l’examen per a totes les titulacions és de 225 més 10 de reserva i la durada de la prova és de cinc hores. En l’examen de metges, el 15% de les preguntes van lligades a una imatge; i es manté el format de les preguntes amb 4 opcions de resposta i el mateix sistema multimarca de l’examen passat.