Gest per desencallar la negociació

Els taxistes desconvoquen la concentració a la seu del PP

Els conductors mantenen la protesta a Sol el dia en què el ministre Ábalos compareix al Congrés

zentauroepp46755840 taxistas en gnova190129130622

zentauroepp46755840 taxistas en gnova190129130622

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els taxistes posposaran aquest dijous la concentració prevista al matí alcarrer Génova davant la seu del PP en espera de conèixer el contingut de la compareixença alCongrés dels Diputats  del ministre de Foment, José Luis Ábalos, i com a gest de "bona voluntat" de cara a "obrir noves possibilitats" de negociació.

Així ho van acordar les associacions del taxi durant l’assemblea celebrada la nit d’aquest dimecres, en què es va informar que ja preparen una nova proposta alternativa del sector delsvehicles de lloguer amb conductor (VTC) després de la negativa de la Comunitat de Madrid al seu plantejament d’establir per llei una hora de precontractació per a aquests vehicles i un recorregut mínim de 5 quilòmetres.

Fonts del sector han explicat que per obrir aquesta via negociadora amb el Govern regional es farà el "gest" de no realitzar la concentració del matí, però sí que es manté la prevista a la tarda a la Puerta del Sol.

Al seu torn, seguiran la compareixença del ministre de Foment a la Cambra baixa per veure si proposa alternatives en l’àmbit estatal davant de la problemàtica del taxi i el conflicte que hi ha entre aquest sector i els VTC.

Rebuig de Garrido a la nova proposició

Després del no del president regional, Ángel Garrido, a la seva proposta d’aquest dimecres, les associacions ja han treballat en un text alternatiu, que ha de ser perfilat aquest dijous amb els seus serveis jurídics. Aquesta nova proposta s’activarà si la comunitat comunica que vol estudiar-la i mantenir una negociació.

Notícies relacionades

Els taxistes mantenen la vaga indefinida per onzè dia i tractaran de buscar una solució mitjançant noves "alternatives" o "flexibilitat", però sense perdre l’"essència" de les seves reivindicacions.

Garrido va considerar "inacceptable" l’últim plantejament dels taxistes perquè era una proposta "encara més radical que les anteriors" i que buscava l’"eliminació" dels VTC.

Temes:

Madrid Vagues