La fiscalia demana informes a la DGAIA

zentauroepp45208490 barcelona 26 09 2018 menores inmigrantes sin papeles y sin c181111105251

zentauroepp45208490 barcelona 26 09 2018 menores inmigrantes sin papeles y sin c181111105251 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 19 de setembre la Direcció General de Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) es va col·lapsar. Després de l’arribada sense parar de menors migrants sense referents familiars i la falta d’espais habilitats, aquest ens de la Generalitat encarregat de protegir tots els menors va optar per retenir els nens a les comissàries dels Mossos d’Esquadra. La DGAIA ho va comunicar als comandaments policials com una “mesura extraordinària”, però fins a finals d’any hi ha hagut menors nouvinguts que han passat nits a comissaria sense haver comès cap delicte.

Notícies relacionades

Al veure que la situació no millorava, el 6 d’octubre (sis setmanes després de la primera ordre) la Fiscalia de Barcelona va obrir una investigació perquè considerava que la Generalitat estava atemptant contra l’interès del menor. Diversos sindicats policials també han presentat denúncies demanant que s’investiguin els fets. Durant els últims mesos la fiscalia ha revisat els atestats policials emesos pels agents durant aquells dies. Ara ja ha demanat la versió d’Afers Socials, amb un requeriment de diversos informes, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Una investigació, aquesta vegada del ministeri públic, que torna a posar la DGAIA sota el focus, en aquest cas per la seva gestió i l’incompliment dels drets del menor.

S’ha de recordar que els nens migrants també han estat dormint al terra de la sala d’espera de la Fiscalia de Menors de Barcelona, i als despatxos de la direcció general. En cap d’aquests dos casos s’ha obert cap investigació. 

Temes:

DGAIA Catalunya