el 2009

Dimiteix un alt càrrec del Vaticà acusat d'abusar d'una monja

L'austríac Hermann Geissler defensa la seva innocència i renuncia al seu lloc en la Congregació per a la doctrina de la Fe

rjulve2811901 roma   2 04 2005    internacional    miles de personas se ha190129142231

rjulve2811901 roma 2 04 2005 internacional miles de personas se ha190129142231 / PERE BATLLE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sacerdot austríac Hermann Geissler ha presentat la seva renúncia al seu càrrec en la Congregació per a la Doctrina de la Fe després de ser acusat per una monja d’abusos en una confessió el 2009, segons ha informat aquest dimarts la Santa Seu en un comunicat.

La mateixa Congregació ha informat que Geissler va demanar dilluns al prefecte Luis Ladaria Ferrer "abandonar el seu servei", renúncia que va ser acceptada per part de l’alt cap. "El pare Geissler va fer aquest pas per limitar el mal ja infligit a la Congregació i a la seva comunitat. Defensa que l’acusació contra ell no és certa i demana que es continuï el procés canònic ja iniciat", diu el comunicat que fa pública la dimissió.

Treballador en el Sant Ofici

A més, el sacerdot, autor de nombroses publicacions teològiques i durant anys treballador en l’antic Sant Ofici, es reserva l’opció de presentar "eventuals accions legals".

Notícies relacionades

Geissler va ser acusat per l’exmonja alemanya Doris Wagner-Reisinger d’abusar d’ella durant una confessió el 2009 a Roma.

Escàndol en potència

Es dona la circumstància que recentment diverses associacions han denunciat que centenars de religioses van ser violades durant anys. Els casos, fets públics a Xile, Itàlia, el Perú i l’Índia, estan aflorant a diversos països africans.