19 DE FEBRER

La Unió de Religiosos de Catalunya convoca una jornada sobre abusos a menors

L'entitat agrupa les 165 congregacions presents a la comunitat

zentauroepp27974695 pederastia190128113615

zentauroepp27974695 pederastia190128113615

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unió de Religiosos de Catalunya (URC), que agrupa les 165 congregacions presents en aquesta comunitat, ha convocat per al pròxim dia 19 de febrer una nova jornada sobreprevenció d’abusos a menors i protecció de la infància.

En la jornada, que portarà per títol 'Jornada sobre l’abús sexual dels menors: escoltar, compartir i actuar proactivament’, hi participarà un dels principals experts en aquest tema, el sacerdot català Jordi Bertomeu, oficial de la Congregació per a la Doctrina de la Fe (CDF), l’organisme de la Santa Seu responsable d’afrontar els casos d’abusos que afecten el clergat.

Segons ha informat l’URC, la jornada serà una sessió de treball amb els màxims responsables de les congregacions religioses presents a Catalunya per donar continuïtat a la feina de jornades anteriors.

A aquesta jornada, les congregacions hi han convidat responsables dels bisbats catalans i testimonis de víctimes d’abusos, i hi participaran l’excap de Psicologia de l’Hospital Sant Joan de Déu i fundadora de la Unitat Funcional d’Atenció als Abusos Sexuals a Menors (UFAM), Dolors Petitbó, i l’advocat i llicenciat en Ciències de l’Educació i en Filosofia Francesc Alonso.

Notícies relacionades

Segons fonts de l’URC, tot i que l’anunci de la jornada s’ha fet coincidint amb la denúncia de nous casos d’abusos perpetrats presumptament per un monjo de Montserrat fa 40 anys, aquesta sessió ja s’havia planificat el novembre passat, coincidint amb la convocatòria extraordinària del papa Francesc a tots els presidents de les conferències episcopals del món que se celebrarà del 21 al 24 de febrer a Roma.

Les 165 congregacions religioses presents actualment a Catalunya sumen al voltant de 6.000 religiosos i religioses.