L'Exèrcit de Veneçuela recolza Maduro i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp46682664 topshot   venezuelan opposition demonstrators  chant slogans190124200713

zentauroepp46682664 topshot venezuelan opposition demonstrators chant slogans190124200713 / YURI CORTEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) L’Exèrcit de Veneçuela recolza Maduro, que assegura que, malgrat la pressió popular, no renunciarà mai. Rússia i la Xina es compten entre els partidaris del president electe i els EUA encapçalen els afins al’autoproclamat president de Veneçuela, Juan Guaidó.


2) El Govern central i la Generalitat es reuneixen avui a Barcelona. La cita pot ser crucial per esbrinar si la legislatura s’encamina cap a un final abrupte o si al president Sánchez li queda encara recorregut. El resultat de la reunió pot aplanar a Sánchez la negociació dels Pressupostos.


3) El rescat de Julen entra en la seva agònica recta final, liderat ara pels vuit miners arribats d’Astúries. En les últimes hores, els especialistes de la Guàrdia Civil han realitzat microvoladures per la duresa del terreny a la galeria que ha de portar cap al nen. Ho seguim en directe.


Notícies relacionades

4) Presó provisional i sense fiança per al pare del nadó mort a Pineda de Mar. L’home està acusat d’haver maltractat el seu fill de dos mesos, que va morir per greus lesions cerebrals després d’estar 17 dies ingressat a l’UCI de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.


5) Els treballadors del metro de Barcelona aniran a la vaga durant el Mobile. Per no perdre el costum, els empleats del suburbà aniran a la vaga durant el famós congrés mundial, que se celebrarà al febrer, entre el dilluns 25 i el dijous 28.