Trump reconeix Guaidó com a president legítim de Veneçuela i altres notícies que has de saber avui, en un minut

jcarbo46674050 guaido venezuela190123202824

jcarbo46674050 guaido venezuela190123202824 / FEDERICO PARRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Trump reconeix Guaidó com a president legítim de Veneçuela. El president dels EUA reconeix la direcció del que fins ara era titular de l’Assemblea Nacional veneçolana –el Parlament– i insta la resta de països "occidentals" a fer el mateix. La dreta espanyola se suma a la petició, mentre que els afins a Maduro denuncien els "preparatius d’un cop d’Estat" i surten al carrer a defensar-lo.


2) El taxi de Barcelona desconvoca la vaga i torna a la feina malgrat desconfiar de l’acord amb el Govern. Els VTC, per la seva part, continuen ocupant la Diagonal. A Madrid, els taxistes continuen la protesta i avisen que "serà llarga".


3) Un Barça desconegut cau a Sevilla (2-0) i es complica la Copa. Els blaugranes perden el partit d’anada dels quarts de final amb un parell de badades defensives: una pèrdua de Coutinho al centre del camp pròleg d’un 2-0 en què Piqué es va quedar mirant la pilota.


Notícies relacionades

4) Amenaça de ruptura entre el PDECat i la Crida de Puigdemont. L’expresident català, col·locat a dit al Palau de la Generalitat perMas en l’últim minut davant de la pressió de la CUP, s’ha convertit en un autèntic maldecap per a bona part dels que reclamen mantenir viva l’herència convergent.


5) Així es va forjar la vida a la Terra. Un nou estudi suggereix que el xoc del globus terraqüi amb un protoplaneta de la mida de Mart va aportar a la superfície terrestre els elements essencials per a la vida, cosa que fa que s’hagi de replantejar completament la recerca de vida extraterrestre fora del Sistema Solar.