Puigdemont agreuja la crisi amb ERC i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp45137035 l expresident carles puigdemont durant la reuni  amb el vice180925083624

zentauroepp45137035 l expresident carles puigdemont durant la reuni amb el vice180925083624 / Natalia Segura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) El recurs de Puigdemont al TC reobre la crisi entre JxCat i ERC. Els republicans s’enfurismen per la demanda d’empara que l’expresident ha interposat davant del Constitucional contra Torrent i la Mesa del Parlament. ERC intenta dissimular el seu enuig davant de la proximitat del judici del procés –que començarà a començaments de febrer–, mentre que JxCat afirma que Torrent tenia coneixement del recurs, una cosa que Esquerra diu que és "taxativament falsa".


2) El taxi aconsegueix a Barcelona una hora de penalització a Uber i Cabify. Després de cinc dies amb la Gran Via ocupada, els taxistes han decidit votar avui si s’accepta la normativa, que el Govern afirma que s’aprovarà amb acord o sense. Uber i Cabifty asseguren que deixaran la ciutat si s’aprova el decret en aquests termes. A Madrid, per contra, la vaga s’ha enquistat i, a més, ha provocat un ferit greu: un manifestant que s’havia llançat sobre el capó d’un VTC per parar-lo.

acpidt5kdvtuexf8vuqzy41100 / periodico


3) El rescat del Julen, en un agònic impàs. Les irregularitats de l’interior del túnel paral·lel impedeixen que s’hi puguin posar tubs i obliguen a reperforar-lo per eixamplar-lo. Seguim en directe els intensos treballs.


Notícies relacionades

4) 'Roma' i 'La favorita', les més nominades per als Oscars. Alfonso Cuarón i la seva pel·lícula produïda per Netflix fan història amb deu nominacions, les mateixes que ha aconseguit també l’altra màxima nominada, 'La favorita', de Yorgos Lanthimos.

1-estrenos-roma / periodico


5) El Vaticà no va actuar en el cas dels abusos de Montserrat després de conèixer-lo. El Vaticà ha confirmat aquest dimarts que l’abadia de Montserrat va comunicar l’any 2016 la denúncia de pederàstia que havia rebut contra el monjo Andreu Soler, malgrat quel’afectat va denunciar els fets més d’una dècada abans. Malgrat això, el Vaticà reconeix que no va fer res sobre això. Mentrestant, la UE investiga si Espanya vulnera els drets dels menors abusats.